NASILJE, PRELJUBI...

10 najvećih stranih celebrity skandala

31.12.2009 u 09:15

Bionic
Reading

Od Chrisa Browna i Rihanne preko suludih ljubavnih avantura Tigera Woodsa do neuspjelih usvajanja djece – i 2009. je bila prepuna ludih skandala vezanih uz slavne osobe

RIHANNA I CHRIS BROWN
Taman su se pripremali za dodjelu nagrade Grammy 8. veljače, kada je Chris Brown izudarao svoju lijepu i slavnu djevojku Rihannu tijekom svađe u automobilu. Odmah je izgubio sponzorstva i stavio karijeru na led sve do kraja godine, a bijes javnosti posebno je navukao kada su u medije procurile fotografije brutalno prebijene pjevačice te kada je bilo očito da se nije radilo 'samo' o pljusci tijekom burne rasprave. Jedino što je skandaloznije od samog premlaćivanja jest reakcija nekih kolega koji su branili Browna idiotskim argumentima o nekontroliranoj muškoj prirodi, umjesto da su mu polomili po jednu kost na ruci za svaki zadani udarac...

Tigergate

TIGER WOODS
Sve je počelo 25. studenog, kada je The National Enquirer objavio vijest o ljubavnoj vezi slavnog golfera i nimalo slavne Rachel Uchitel. Obiteljski čovjek, uzorni sportaš i miljenik mainstreama još se tada mogao otresti optužbi, s obzirom da su dolazile iz okorjelog tabloida, no onda je doživio prometnu nesreću u gluho doba noći, odbivši suradnju s policijom. Sumnje o noćnim avanturama su se produbile i krenula je lavina – otkrilo se da Tiger vara ženu ne samo s Rachel, već s još desetak, možda i petnaestak djevojaka različitih profila. Žena i sponzori su ga ostavili, a ljubavnice po televiziji stale prepričavati detalje iz postelje, otkrivajući da je Tiger, imidžu zbunjenog i dobrog dečka unatoč, u krevetu prilično perverzan. U ovom trenutku čini se da priča neće tako skoro nestati, a novootkrivene ljubavnice su svi skoro pa prestali brojati...

DAVID LETTERMAN
Za razliku od Tigera i kojih mjesec dana prije njega, slavni voditelj talk showa, također poznat po tome da izbjegava celebrity cirkuse i slovi za mirnog i tihog obiteljskog čovjeka, osobno je u svom TV showu objavio da je varao ženu, a sve zbog toga da bi preduhitrio ucjenjivača koji je informacije o njegovim izvanbračnim aktivnostima namjeravao prodati medijima. Letterman je zgrozio javnost time što je varao ženu sa svojim mladim asistenticama za koje je imao sređenu posebnu sobicu u uredu, a ponekad ih je vodio i na putovanja. Službena, naravno.

MEL GIBSON
Turbokatolik Mel Gibson može izgraditi i sto crkava u svom dvorištu te snimiti i pedeset 'Pasija', ali ništa neće isprati činjenicu da je svoj medijski vjerski fanatizam zauvijek ukaljao dobrim starim licemjerjem – prvo se otkrilo da mu brak baš i nije toliko stabilan pa je početkom godine najavio razvod od supruge Robyn, nakon čak 28 godina, a onda je, iznenađenja li, otkriveno da ima djevojku/ljubavnicu Oksanu Grigorijevu kojoj je čak napravio dijete dok je još bio u braku! U listopadu je ruska glazbenica rodila njegovu kćer Luciju


KANYE WEST VS. TAYLOR SWIFT
Kanye ne bi bio Kanye da i za ovu dodjelu MTV-jevih nagrada nije pripremio tradicionalni skandal – ovog puta vezan ne samo uz njegov ego i potrebu da melje kada ne treba, već i uz osjećaj čuvanja časti kolegice. Naime, kada je Taylor Swift ulazila u povijest kao prva country pjevačica koja je osvojila MTV-jeva priznanja, Kanye nije mogao dopustiti da na miru preuzme i ono za ženski video godine pa je izišao na scenu, oteo mladoj ljepotici mikrofon iz ruke i povikao da je Beyonce ta koja ima najbolji spot ikad. Uslijedilo je razapinjanje po medijima, uključujući i neizostavne, urnebesne parodije na YouTubeu, a čak je i Obama javno izvrijeđao slavnog repera, zgrožen njegovim postupkom.

NEUSPJELO USVAJANJE DJECE

Trend usvajanja djece iz siromašnih zemalja nastavio se, no ne uvijek uspješno – Madonna je u travnju pokušala usvojiti još jedno dijete iz Malavija, ali sud je odlučio da četverogodišnja Chifundo James može ostati u sirotištu jer joj tamo ništa ne fali. U još se veći zid odbijanja zabio Elton John, kada je sa svojim suprugom pokušao usvojiti ukrajinskog dječaka Leva, zaraženog HIV-om. Ukrajina je zaključila da je Elton jednostavno previše star pa po njihovom zakonu ne može usvojiti dijete, a osim toga živi u gay braku koji Ukrajina (zasada) ne priznaje.

DIJETE U LETEĆEM BALONU
U kakvim vremenima živimo najbolje pokazuje činjenica da je to bila vijest broj jedan na CNN-u, unatoč svemu što se događa u svijetu – raja voli gluposti, kaže stara narodna, a ova priča koja je hipnotizirala Ameriku njezin je vrhunac: dječak je nestao iz kuće i poletio s velikim balonom u nebo! Ili ipak nije? Naravno da nije, jer brzo je otkriveno da je vlastito dijete iskoristio slave gladan otac koji je samo želio priliku za dobivanje reality showa nakon što je njegove draži iskusio sudjelovanjem u jednoj od epizoda serijala 'Mijenjam ženu'. Osim toga, bavio se glumom i očajnički je trebao lovu za otplatu dugova.

Kanye i Taylor
MISS KALIFORNIJE IZGUBILA KRUNU
Carrie Prejean bila je samo jedna od lijepih djevojaka iz konzervativne bijele Amerike – plava i kao rođena za izbor za miss. Titulu Miss Kalifornije već je imala, a onda je došao izbor za Miss USA, gdje ju je Perez Hilton, slavni celebrity bloger, inače i gay aktivist, upitao za mišljenje o homoseksualnim brakovima. Carrie se izjasnila protiv, nakon čega ju je on na svom blogu proglasio zadrtom glupom primitivčugom, a krenuo je i val negodovanja s liberalne strane, dok je konzervativna Amerika likovala. Ipak, Carrie je ostala bez krune, a kasnije se branila da nije homofob, već je samo tako odgojena, iako je njezina sestra također aktivistica za prava homoseksualaca i velika pobornica gay brakova.

CHRISTIAN BALE URLA NA SETU
Bale je totalno pukao na snimanju zadnjeg 'Terminatora' kada je, kaže zbog iscrpljenosti i razdražljivosti, počeo urlati na direktora fotografije Shanea Hurlbuta. Taj ispad zabilježen je na audiosnimci koja je procurila u javnost i potom postala pravim hitom – internet je zatrpala gomila remiksova Christianovog urlanja, svaki drugi komičarski show ismijavao se s njegovom tiradom, a Baleu je na kraju samo preostalo da se javno ispriča, iako je kod nekih komentatora ipak ostao obilježen kao dežurni holivudski seronja, ma koliko ga drugi branili.

JOSH DUHAMEL I FERGIE U STRIPPERGATEU
Iako je Josh to kategorički pobijao, a mnogi se i pitali zašto bi netko varao ženu koja izgleda tako kako izgleda i samo govori o tome koliko voli seks, isti onaj The National Enquirer koji je razotkrio Tigera Woodsa pisao je da je glumac Josh Duhamel prevario svoju suprugu Fergie s plavokosom striptizetom Nicole Forrester koja je u Atlanti plesala pod imenom Delilah. Forrester kaže da joj se Josh upucavao tvrdeći da je u grad došao snimiti pornić, a potom ju je odveo u hotel i obavio sve što je planirao, samo bez uključene kamere.