Tradicijska glazba s potpisom

Zrinka Posavec najvljuje koncert u Klovićevim dvorima

02.07.2020 u 17:03

Bionic
Reading

U organizaciji Međunarodne smotre folklora, Zrinka Posavec održat će 10. srpnja u Atriju Galerije Klovićevih dvora koncert pod nazivom 'Tradicijska glazba s potpisom'. Njezin je moto kako 'Glas otkriva dušu, strast i želje', u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati talentiranu i cijenjenu glazbenicu, Zrinku Posavec

Uskoro će publika u Zagrebu imati opet prilike čuti Zrinku Posavec i njezine izvrsne glazbenike. Zrinka Posavec je iznimno talentirana pjevačica, kantautorica, pjesnikinja i glazbena pedagoginja. Njezini su koncerti prožeti najljepšim tradicijskim pjesmama, melodijama i stihovima, kao i njezinim autoskim skladbama koje su skladane u dugu tradicijske glazbe, stoji u priopćenju.

Ova autorica muzici pristupa iz duše, strasno, izvodeći one skladbe kroz koje može najbolje ispričati samu sebe, a tako dotaknuti i one koji je slušaju. Ideja vodilja njezine glazbe i nastupa je tradicijska, folklorna glazba Hrvatske i regije koja je ujedno i korijenska glazba. S njom su živjeli naši preci, bake i djedovi , oni su nam to blago ostavili u rukama, a to blago Zrinka na osobit način čuva i transformira u suvremnen zvuk, ali i dalje snažno se naslanjajući na tradicijsku glazbu, njezin jezik i značenje.

Izvor: Društvene mreže

Na repertoaru će se, u petak 10. srpnja u 21. sat, tako će se naći tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji (Imam jednu želju, Ne vrijedi plakati, O, gdje si dušo), pjesme iz Međimurja (Protuletje se otpira, Dej mi Bože oči sokolove i pjesme iz njezine Slavonije (Okreni se divojčice) te njezine autorske skladbe (Za tebe, Ako želiš moje srce) i druge. Odabir pjesama naglašava raznorodnost tema i melodija, pjesama rugalica i onih bolnih ljubavnih pjesama, te razlike u pjesmama koje dolaze iz seoskih i gradskih sredina. Na pozornici na otvorenom prostoru, u Klovićevim dvorima Zrinki će se pridružiti vrsni glazbenici okupljeni u ansambl: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udaraljkama i Goran Delač na kontrabasu.

Nakon dva iznimna albuma, PANTOMIMA- Sevdah i Panonika i Gradovi i sela, brojnih koncerata po Hrvatskoj i svijetu, nakon mnogobrojnih glazbenih pozornica, Zrinka Posavec nastupa u Zagrebu u prekrasnom prostoru Klovićevih dvora.