EUROPSKI KAZALIŠNI UMJETNICI

Zimsko izdanje Dance Inn pop up festivala u suradnji u Teatru &TD ovaj vikend

04.12.2017 u 15:21

Bionic
Reading

Nakon uspješnog prvog izdanja u listopadu 2017., kazališna grupa De Facto najavljuje zimsko izdanje inovativnog pop-up festivala Dance Inn, ovoga puta u suradnji s Ganz novim festivalom u Teatru &TD

Program je i ovoga puta trodnevan – od petka do nedjelje 8. – 10. prosinca. Festival u petak u 21 sat otvara jedna od najuspješnijih svjetskih izvedbenih umjetnica, norveška koreografkinja i plesačica, dobitnica prestižne nagrade Ibsen Award za 2016., Mette Edvardsen, s predstavom 'No title' u Galeriji SC, stoji u priopćenju.

Drugi dan festivala u Velikoj dvorani Teatra &TD donosi premijeru, a treći dan izvedbu predstave 'Kompas' (obje u 20 sati), autorice Simone Aughterlony, švicarske koreografkinje u suradnji sa Petrom Hrašćanec i Sašom Božićem. 'Kompas' je plesni i kazališni odgovor na klasični grčki ep: Odiseju, taj ep o moru i pomorskim avanturama, ironično je transformiran u istraživanje samoće.

Projekt je u autorskom timu okupio iznimne umjetnike iz cijeloga svijeta – glazbu potpisuje Hahn Rowe, njujorški glazbenik koji je u svojoj karijeri surađivao s brojnim glazbenim zvijezdama – poput Mobya, Yoko Ono, Davida Byrnea, ili R.E.M. Kostimografkinja i scenografkinja je Ana Savig Gecan, a dizajn svjetla potpisuju Bruno Pocheron. Autorica vizuala za plakat predstave je Tina Gverović.

Reprizne izvedbe na rasporedu su od 10. do 12. prosinca 2017. u 20 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD. Ulaz na sve predstave je BESPLATAN (osim premijerne – s pozivnicama).