DOVIĐENJA, UMAG

Završio 2. Međunarodni tjedan monodrame

05.04.2009 u 22:00

Bionic
Reading

Predstavom 'Posljednja noć Casanove' u izvedbi Ljube Zečevića iz zagrebačkog Kazališta Komedija, završio je danas 2. Međunarodni tjedan monodrame.

Na Festivalu, koji se održavao od 29. ožujka do 5. travnja u Umagu, prikazano je ukupno devet monodrama kazališnih umjetnika iz Hrvatske, Italije i Slovenije, odnosno dvije predstave iz Zagreba, dvije iz Splita, te po jedna iz Ljubljane, Trsta, Venecije, Torina i Rima.

Stručni žiri u kojem su bili Irena Urbič, Giuseppe Rota i Mario Brandolin nagradio je kao najbolju glumicu festivala slovensku dramsku umjetnicu Sonju Polanc za monodramu 'Mama', autora Vesne Furlančić Valenčić i u produkciji KUD 'Zrakogled' Kopar-Gledališče GLEJ, Ljubljana.

Najboljom predstavom proglašena je produkciju Kazališta Teatro Europa iz Torina 'Orson Welles Roast' u izvedbi Beppea Battistona.

Nagradu publike dobila je rimska glumica Sara Platania za predstavu 'Erotski dnevnik Ofelije' Maria Morettija u izvedbi rimskog Teatro dell'Orologio, izvijestio je večeras selektor i umjetnički ravnatelj Međunarodnog tjedna monodrame u Umagu Sandro Damiani.

Međunarodni tjedan monodrame u Umagu organizirali su Pučko otvoreno učilište 'Ante Babić' i Zajednica Talijana Umaga 'Fulvio Tomizza'.