BEETHOVEN ZA KRAJ

Završavaju Dubrovačke ljetne igre

25.08.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Svečanim koncertom orkestra Filharmonija nacija, akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te solista Valentine Fijačko, Dubravke Šeparović, Tomislava Mužeka i Luciana Batinića, zakazanim za 25. kolovoza u 21.45 i pod ravnanjem Justusa Frantza, završavaju 60. dubrovačke ljetne igre

Orkestar sastavljen od glazbenika iz četrdesetak zemalja, vodeći domaći akademski zbor i poznati hrvatski vokalni solisti, pod dirigentskom palicom njemačkog dirigenta i pijanista Justusa Frantza, izvest će čuvenu Beethovenovu 'Devetu simfoniju' ispred crkve sv. Vlaha.

Po završetku koncerta koji će se moći pratiti i u prijenosu uživo na Drugom programu HTV-a, članovi Festivalskog dramskog ansambla spustit će zastavu s Orlandova stupa i time simbolično označiti kraj 60. dubrovačkih ljetnih igara.

Na ovogodišnjim jubilarnim dubrovačkim ljetnim igrama okupilo se više od 2000 umjetnika iz raznih zemalja svijeta, a u 47 dana trajanja manifestacije održana su 73 dramska, glazbena, plesna, likovna i operna programa.

Proglašenje dobitnika tradicionalne nagrade Orlando za umjetničke domete u ostvarenju programa Dubrovačkih ljetnih igara, koju dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija, bit će održano u srijedu, 26. kolovoza, s početkom u 12.00 sati u vrtu Radio Dubrovnika.