U LISINSKOM

Zagrebačka filharmonija održala koncert inspiriran Beatlesima: 'Ovo je zahvala medicinarima'

04.12.2020 u 23:55

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu večeras je napravila posvetu slavnim Beatlesima, kao zahvalu zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, koji svakodnevno ulažu goleme napore da se globalna pandemija što prije obuzda

'All you need is love' naziv je koncerta u OFF ciklusu u njihovu čast.

Na ovaj način glazbenici su dali svoju podršku zdravstvenim djelatnicima na nadljudskoj snazi i predanosti u pomaganju i liječenju svih građana u ovom teškom periodu globalne pandemije koronavirusa.

'Svima nam je potrebna ljubav', poruka je koju, parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa, uz najnoviji koncert u Off ciklusu odaslala Zagrebačka filharmonija.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je splitski maestro Jure Bučević, a pridružili su mu se gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu. Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić najavio je pak nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.

A kako bi osigurala da ovaj jedinstveni glazbeni događaj dođe do što više slušatelja, Zagrebačka filharmonija pripremila je i izravni prijenos koncerta na službenoj Facebook stranici orkestra.