BESKOMPROMISNO KREKETALO

Žabac Kermit ostao bez glasa koji ga je služio 27 godina

19.07.2017 u 12:01

Bionic
Reading

Kermit, poznati žabac iz popularnog televizijskog Muppet Showa, nakon trideset godina izgubio je svoj dobro poznat glas. Kompanija Disney otkazala je suradnju Steveu Whitmireu koji je posudio glas žapcu, a kao razlog navode to što je Whitmire kritizirao promjene u njegovom liku koje se, smatra on, ne bi svidjele ni njegovu tvorcu, pokojnom Jimu Hensonu

'Tvrdili su da nemam poštovanja jer sam se glasno suprotstavljao kreativnom timu', rekao je Whitmire, koji s mapetovcima radi od 1978. Kako tvrdi, problem je nastao kad se usprotivio scenariju prema kojem Kermit laže svom nećaku o prekidu s Miss Piggy. Na koncu taj scenarij nije realiziran, a sezona je otkazana.

Druga strana priče, ona Disneyjeva, glasi da je njegovo ponašanje neprihvatljivo te da je zbog neprijateljskog raspoloženja bio neproduktivan. 'Uloga žapca Kermita je legendarna i osjećamo se odgovornima zaštititi integritet tog lika', rekao je predstavnik studija za Hollywood Reporter. Whitmire je pak ostao u šoku jer je glas Kermita cijeli njegov profesionalni život koji traje 27 godina.

'Mislim da Kermit ne bi lagao. Mislim da bi mu rekao da se takve stvari događaju i da to ne znači da njega više ne vole. Kermit je previše osjećajan da bi nekom lagao. Bavimo se ovim likovima jako dugo i znamo ih bolje od bilo koga. Mislio sam da doprinosim tome da serija održi pravac i mislim da je sezona otkazana zato što me nisu poslušali. Ne kažem da bi je spasile moje napomene, ali mislim da je trebalo čuti i nas izvođače', rekao je otpušteni Whitmire, kojeg će zamijeniti Matt Vogel.