PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

Vrijeme je da Zagreb postane kreativan grad

26.03.2014 u 13:19

Bionic
Reading

Projekt 'Izgradnja kreativnog grada: razvoj kulturnih i kreativnih industrija Zagreba – Cool Industries for the Creative City (CICC)' približava se kraju, a njegovi rezultati bit će predstavljeni 31. ožujka u 12 sati u prostorijama HGK u Zagrebu

Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) provodi projekt 'Izgradnja kreativnog grada: razvoj kulturnih i kreativnih industrija Zagreba - Cool Industries for the Creative City (CICC)' od rujna 2013, a traje do travnja ove godine.

Usmjeren je na izgradnju kapaciteta kulturnih odnosno kreativnih industrija Zagreba.

Glavni njegovi ciljevi su poticanje društvenog i gospodarskog razvoja grada kroz kulturne/kreativne industrije, stvaranje veće vidljivosti grada i osiguravanje održivosti sektora kulturnih/kreativnih industrija.

U okviru projekta provedene su brojne aktivnosti koje se tiču istraživačkih aspekata kulturnih odnosno kreativnih industrija, javnih politika te obrazovanja na području tih industrija, njihova međusobna umrežavanja, kao i umrežavanja s ostalim sektorima te njihova promocija.

Projekt je financirao UNESCO-ov Međunarodni fond za kulturnu raznolikost, a koordinatorica projekta je Daniela Angelina Jelinčić.

Dodatne informacije dostupne su na