NOVA SEZONA

Vraća se zagrebačka G-točka, prvi gosti Marina Vujčić, Urban i Šerbedžija

11.10.2017 u 13:20

Bionic
Reading

Nakon što se pokazala kao omiljeni kulturni događaj u Zagrebu, G-točka novu, drugu sezonu otvara 18. listopada, kad se u 21 sat u foajeu Gavelle okupljaju književnica Marina Vujčić, glazbenik Damir Urban te glumac i pjesnik Rade Šerbedžija. Pitali smo organizaciju kako su zadovoljni dosadašnjim druženjima i što još spremaju za ona buduća

Iza mjesečnog programa 'G-točka: Grad u Gavelli', koji je nastao kao projekt Festivala europske kratke priče (FEKP), stoje profesor na Sveučilištu u Zadru Tomislav Kuzmanović, radnica u kulturi Vedrana Bibić, urednik i voditelj Vladimir Šagadin te pisac i bankar Ivan Jozić, koji kaže da su sve zamislili kao platformu što stvara nove, inovativne i hibridne umjetničke forme.

'Spajamo live act, čitanja književnosti uživo, talk show, razgovore s gostima te projekcije različitih vizualnih umjetnosti - filmova i animiranih filmova', kaže Jozić.

Već je prva G-točka 11. studenog 2016., s kantautoricom Tamarom Obrovac, nagrađivanim stripašem Markom Dješkom te književnikom Ivicom Prtenjačom, pokazala da je spoj tri umjetnika i glazbeni intermezzo između svakog od njihovih izlaganja - dobitna kombinacija. Među gostima dosad su bili kantautori Darko Rundek, Josipa Lisac, Sara Renar, pisci Edo Popović, Drago Glamuzina, Olja Savičević Ivančević, Ivica Đikić, Kristian Novak, redateljica i scenaristica Irena Jukić Pranjić, slikari Stipan Tadić i Zlatan Vehabović.

  • +2
G-točka: Grad u Gavelli Izvor: Promo fotografije / Autor: Kazalište Gavella

'Najbolje što se dogodilo vezano uz ovaj program to je što smo otvorili neki novi prostor, novu umjetničku scenu, predstavili nove umjetnike (uz bok starijim, afirmiranim 'zvijezdama') u trenutku kada su nam svi govorili da nije vrijeme za to i da za koncept kakav ima G-točka u Zagrebu neće biti interesa. Na događanjima imamo između dvjesto i tristo posjetitelja i kazalište Gavella je svaki put ispunjeno', kaže Jozić, dodajući da publiku, kojoj je Gavella zbog ovoga već postala neka vrsta mjesečnog dnevnog boravka, 18. listopada očekuje, kao i dosad, red priče, red svirke, red čitanja, red spontanog pljeskanja. Gosti su književnica Marina Vujčić, muzičar Damir Urban i glumac Rade Šerbedžija, a svirat će Lovely Quinces (Dunja Ercegović).

'Uspjeh projekta je kvaliteta i inovativnost programa, visoka produkcija i dobar osjećaj te gledatelji dolaze na G-točku zabaviti se, družiti i nasmijati, ali ujedno vidjeti neke od najvećih domaćih umjetnika. Kombinacija tog neposrednog, gotovo osobnog te organizacije i produkcije na visokom nivou čini G-točku jedinstvenim događanjem', kaže Jozić.