UGOVOR O FINANCIRANJU

Vjetar u leđa pulskom sajmu knjiga

27.11.2012 u 10:46

Bionic
Reading

U povodu 18. Sajma knjige u Istri, koji će se u petak svečano otvariti u Domu hrvatskih branitelja, u Puli su čelnici Istarske županije, Grada Pule, Zagrebačke banke i udruge Sa(n)jam knjige u Istri potpisali ugovor o daljnjoj suradnji u projektu Sa(n)jam knjige u Istri.

Za iduće trogodišnje razdoblje od 2013. do 2015. godine Sajmu će prema tom ugovoru pripasti oko četiri milijuna kuna, odnosno godišnje 240 tisuća kuna od Istarske županije, 350 tisuća kuna od Grada Pule i 500 tisuća kuna od Zagrebačke banke.

Potpisnici ugovora složili su se da je ovaj sajam nadmašio granice Pule i Istre, a pulski gradonačelnik Boris Miletić naglasio je da je Pula grad filma, ali i knjige te dodao kako mu je drago da je ovim ugovorom vrijedna manifestacija dobila "vjetar u leđa".

Istarski župan Ivan Jakovčić kazao je kako je ta manifestacija za Istru i Pulu jedna od najvećih vrijednosti koje su iznjedrene u posljednjih dvadesetak godina. Zato će, dodao je, Istarska županija trajno pomagati ovom sajmu.

Direktorica Sajma Magdalena Vodopija naglasila je kako je Sa(n)jam knjige u Istri postao dio identiteta grada Pule te je stoga izrazila zadovoljstvo što su, kako je rekla "i financijski moćnici uvidjeli da se kultura dešava i u Istri, a velika, mlada i strastvena ekipa koja stvara Sajam vrlo je sretna što su prepoznali naš rad i trud".

U ime Zagrebačke banke ugovor je potpisao direktor regionalnog centra Istra Valter Šarić. "Iako su teška vremena, drago mi je da smo svi zajedno uspjeli pomoći Sajmu te prepoznali sve što on donosi", poručio je Šarić.