Veliko priznanje

Vinkovački DORF postao članom Music Film Festival Networka

08.03.2022 u 21:02

Bionic
Reading

Festival dokumentarnog rock-filma DORF postao je članom Music Film Festival Networka, nezavisne mreže europskih festivala glazbenih dokumentaraca, izvijestili su u utorak iz DORF-a ističući da je to za vinkovački festival veliko priznanje

DORF se našao u cijenjenom društvu europskih festivala Doc’n Roll (Velika Britanija), Braunschweig International Film Festival (Njemačka), F.A.M.E. (Francuska), Musical Ecran (Francuska), Norient Film Festival NFF (Švicarska), Seeyousound (Italija), Soundtrack Cologne (Njemačka), Soundwatch (Njemačka) i Unerhoert (Njemačka), ističe se i dodaje kako se očekuje da će razmjena programa, ideja i umrežavanje ljubiteljima dokumentarnih glazbenih filmova omogućiti praćenje trendova, nove i kvalitetnije filmove te upoznavanje s produkcijom iz europskih zemalja.

Vinkovački Festival dokumentarnog rock-filma DORF je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine počela povezivati Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju s ostalim regionalnim udrugama i projektima radi razmjene kulturnih informacija. Žanrovski definiran, obogaćen mnogim popratnim događajima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo postao je prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama.

Gostovanja s repriznim programom u 87 gradova (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Austrija, Njemačka, Makedonija) imala su dobru posjećenost te je filmove prikazane na DORF-u pogledalo više od 55.000 ljudi, a zanimanje za tu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti sve je veće, poručuju iz DORF-a.