36 pogleda na svijet

[VIDEO] (P)osjetite najbolje od hrvatske suvremene umjetnosti u MSU

11.05.2018 u 06:24

Bionic
Reading

Već jedanaest godina ponajbolji radovi domaćeg stvaralaštva nalaze svoj put do Muzeja suvremene umjetnosti. I ove godine 36 vrhunskih umjetnika svojim radovima ispričalo nam je za njih bitne priče i razotkrilo svoje osjećaje. Zahvaljujući aplikaciji Cultural places, koja služi kao virtualni vodič kroz izložbe, svaki posjetitelj može uživati u djelima s punim razumijevanjem

HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost svake godine okuplja ponajbolja domaća ostvarenja koja imamo priliku vidjeti tijekom izložbe u Muzeju za suvremenu umjetnost.

U ovogodišnjem, jedanaestom izdanju za nagradu se natječe 36 umjetnika, prezentirajući široki raspon stvaralaštva, ideja i priča koje su htjeli ispričati na poseban način. Te su priče, i osjećaji koje one evociraju, možda najbitniji dio svakog rada.

Zato ove godine izložbu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost možemo pratiti i pomoću nove aplikacije Cultural places, a ona služi kao virtualni vodič kroz izložbe. Aplikacija na pitak i neposredan način otkriva priče iza radova, prokazuje osjećaje koji su vodili umjetnike da stvaraju te pomaže i nama da u potpunosti osjetimo ono što su htjeli prenijeti. Jednom kada ih čujete nećete više gledati umjetnost. Osjetit ćete je.

Izložba je otvorena do 13. svibnja 2018. godine.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s HT-om te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.