FESTIVAL EUROPSKOG FILMA

Veliko priznanje filmu 'Halimin put'

09.06.2016 u 19:46

Bionic
Reading

Dugometražni film 'Halimin put' redatelja Arsena A. Ostojića u produkciji Arkadene Zagreb, FIST-a iz Sarajeva i Studija Arkadene iz Ljubljane postigao je zavidan uspjeh na netom održanom 4. Festivalu europskog filma

Festival se održao u urugvajskom Montevideu od 12. do 18. svibnja u povodu obilježavanja Dana Europe.

'Halimin put' osvojio je s vrlo visokim prosjekom od 9,3 bodova (od ukupno mogućih 10) nagradu publike za najbolji prikazani film na Festivalu, na kojem je prikazano još 14 filmova iz Njemačke, Austrije, Belgije, Danske, Slovenije, Španjolske Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske, Poljske, Portugala, Velike Britanije i Švedske.

Uvjet selekcije za ovaj festival jest da je riječ o dugometražnom filmu iz jedne od zemalja članica EU-a te da je od sada bio nagrađivan na drugim međunarodnim festivalima.

Radi se o ukupno 32. nagradi ili priznanju za 'Halimin put'. Zahvaljujući ostvarenom uspjehu, film će se nastaviti prikazivati u kinodvoranama Life Cinemas Alfabeta diljem Urugvaja u naredna dva tjedna.

Sudjelovanje filma na spomenutom Festivalu organiziralo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu, uz svesrdnu podršku Zaklade Hrvatska kuća i HAVC-a.