19.30h

Večeras na Doxu igra film o Angeli Merkel, a potom slijedi panel sa Sandrom Benčić, Katarinom Peović i Jadrankom Kosor

30.03.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Na programu ZagrebDoxa očekuje nas fascinantna priča o tome kako je trostruka politička autsajderica - žena, znanstvenica i Istočna Njemica postala prva njemačka kancelarka i de facto svjetska liderica

U razgovoru "Žene u politici" koji će se održati odmah nakon projekcije filma "Merkel", a koji će se osvrnuti na položaj žena u politici, svoja će iskustva podijeliti hrvatske političarke s obje strane političke oštrice. Idu li stvari ipak nabolje, doznat ćete od Sandre Benčić, Katarine Peović i Jadranke Kosor, a razgovor će moderirati novinarka koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja, Ivana Dragičević.

Razgovoru će se priključiti i redateljica Eva Weber čiji film uz pomoć opsežnih arhivskih materijala i razgovora s onima koji su je poznavali donosi raskošan portret njemačke kancelarke, od odrastanja u Istočnoj Njemačkoj, studija kvantne kemije do njezina iznenadnog ulaska u politiku i brzog uspona. Podsjeća nas na to kako je uspjela, unatoč dvostrukim mjerilima o ženama na rukovodećim položajima te obrazlaže politiku obilježenu istinom i integritetom.

Izvor: Društvene mreže