OSMO IZDANJE

Vatreni spektakl za početak Riječkih ljetnih noći

27.06.2011 u 14:50

Bionic
Reading

Spektaklom 'Tambours de la muerte' francuske Compagnie Trans-Express u utorak, 28. lipnja, započet će osmo izdanje festivala Riječke ljetne noći

Velikom spektaklu s pirotehnikom, vatrom, bubnjarima i akrobatima na Gatu Karoline Riječke prethodit će svečana ceremonija otvaranja Festivala ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 21.30 sati.

Publici će se obratiti intendantica riječkog HNK-a Nada Matošević-Orešković, a potom i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji će osme Riječke ljetne noći proglasiti i službeno otvorenim.

U nastavku programa, uz tradicionalno podizanje festivalske zastave, sudjelovat će orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca te solistica, mezzosopranistica Kristina Kolar pod dirigentskim vodstvom maestre Nade Matošević Orešković. Po završetku službene ceremonije ispred kazališne zgrade, počet će gore spomenuti, impresivni performans 'Tambours de la muerte' i krenut će se prema Gatu Karoline Riječke.

Zbog omogućavanja izvođenja programa, doći će do zatvaranja Ulice Riva i Ulice Ivana Zajca u vremenu od 20.30 sati do 23.30 sati.