BOJKOT 'ANĐELA I DEMONA'

Vatikan opet radi besplatnu reklamu Danu Brownu

23.03.2009 u 14:21

Bionic
Reading

Vatikan se ozbiljno priprema za kampanju protiv filma 'Anđeli i demoni' rađenog prema istoimenoj knjizi Dana Browna, pisca koji je Vatikan opasno razljutio i prethodnicom 'Da Vincijev kod', a poučeni pričom s 'Da Vincijevim kodom' možemo zaključiti da će i ovaj film dobiti najbolju besplatnu reklamu

Službene vatikanske novine Avvenire prošlog petka objavile su tekst u kojem stoji da rimokatolička crkva ne odobrava takve filmove. Torinsa La Stampa dan kasnije objavila je da će Vatikan uskoro službeno pozvati na bojkot filma koji režira Ron Howard.

Vatikan je i 2006. pozvao na bojkot izuzetno popularnog 'Da Vincijevag koda', snimljenog prema istoimenom romanu Dana Browna, a taj potez filmu je donio dodatnu zaradu u ukupno zarađenih 760 milijuna dolara. Zanimljivo je da je filmska ekipa od tražila dopuštenje da 'Anđele i demone' snima u dvije rimske crkve ključne za priču, no dobili su odbijenicu. Crkva je film, kao i knjigu Dana Browna, proglasila uvredom Boga.

Podsjetimo, priča u 'Anđelima i demonima' vrti se oko drevnog tajnog bratstva Iluminata
koje je krenulo u konačni osvetnički napad na Katoličku crkvu, pripreman stoljećima. U daljem tijeku događaja simbolog s Harvarda Robert Langdon se udružuje s kćerkom ubijenog svećenika, lijepom i tajanstvenom znanstvenicom Vittoriom Vetrom. U očajničkoj trci s vremenom, u ludom lovu na davno zaboravljeno leglo Iluminata, njih dvoje će jureći kroz zapečaćene vatikanske kripte, opasne katakombe, napuštene katedrale i najtajnije svjetske grobnice zajedničkim snagama pokušati spasiti Vatikan od potpunog razaranja.

Film u svjetsku distribuciju kreće 15. svibnja.