DO 10. PROSINCA U ZAGREBU

'Van Goghov misterij' otvorio prvi Filmofeel, reviju najboljih nezavisnih filmova

02.12.2017 u 11:14

Bionic
Reading

'Loving Vincent: Van Goghov misterij', prvi dugometražni animirani film o čuvenom nizozemskom slikaru otvorio je premijerno izdanje revije nezavisnog filma Filmofeel Fest, koji se do 10. prosinca održava u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema. U sklopu programa prikazat će se 20 recentnih naslova europske kinematografije koji su premijerno prikazivani na najznačajnijim svjetskim filmskim festivalima

Prvi dugometražni animirani film o Vincentu van Goghu 'Loving Vincent', na kojem se radilo šest godina i koji je napravljen isključivo od slika u tehnici ulja na platnu, otvorio je Filmofeel Fest, reviju nezavisnih filmova u Zagrebu, a publiku su pred premijeru pozdravili i direktor animacije slika Piotr Dominiak te Sean Bobbitt, producent filma.

  • +5
Otvaranje Filmofeel Festa u Zagrebu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sara Moritz

Neki od njih su 'Jedna vrsta obitelji' argentinski film autora Diega Lermana koji progovara o posvajanju, zatim ruska drama 'Bliskost' redatelja Kantemira Balagova smještena je u grad Nalchick na Sjevernom Kavkazu krajem 90-ih godina, u židovsku obitelj, čiji sin i zaručnica jedne noći bivaju oteti te 'Egon Schiele: smrt i djevojka' austrijski film redatelja Dietera Bernera, a riječ je o portretu jednog od najprovokativnijih umjetnika u Beču s početka 20. stoljeća.

Bosanskohercegovački kandidat za Oscara za strani film i pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala 'Muškarci ne plaču' Alena Drljevića također je dio programa, a može se pogledati, među ostalim terminima, već 2. prosinca u 21 i 15.

Detaljan raspored prikazivanja filmova provjerite u nastavku ili na stranici Kaptol Boutique Cinema.

Cijene ulaznice iznose kao i za redovne projekcije Kaptol Boutique Cinema: regularna sjedala – 33 - 38 kuna, a boutique sjedala – 62 - 67 kuna.

Također, grad Split ugostit će Filmofeel – reviju nezavisnog filma i to od 7. do 10. prosinca u novootvrenom kinu CineStar u centru Mall of Split.

Organizator Filmofeel Festa je 2i Film, a generalni pokrovitelj Hrvatski Telekom.