POŽURITE S PRIJAVAMA

V.B.Z. traži najbolji neobjavljeni roman

09.07.2015 u 15:21

Bionic
Reading

Do kraja natječaja za najbolji neobjavljeni roman V.B.Z & Tisak MEDIA preostalo je još samo tjedan dana. Točnije, do 15. srpnja svi autori iz naše regije pozvani su da pošalju svoje rukopise i osvoje nagradu koja je mnogim piscima otvorila vrata književnog tržišta i pomogla im da pronađu svoj put do čitatelja

Traži se nasljednik ili nasljednica Ivice Prtenjače, prošlogodišnjeg pobjednika, čiji roman 'Brdo' još uvijek ne silazi s lista najčitanijih i najprodavanijih knjiga. Sudjelovati mogu svi pisci koji pišu na štokavskim jezicima, kajkavskom i čakavskom, a čiji roman dosad nije objavljen.

Nagrada je utemeljena kako bi potakla književno stvaranje, podržala pisce koji često moraju proći težak put kako bi našli izdavača te poticala pisanje i čitanje. Osim toga, riječ je o financijski najprimamljivijoj književnoj nagradi na našim prostorima.

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2014. bili su Josip Mlakić za roman 'Živi i mrtvi', Marinko Koščec za roman 'Wonderland' i Jelena Marković za roman 'Escajg za teletinu', Davor Špišić za 'Koljivo', Nura Bazdulj Hubijar za 'Kad je bio jul', Hrvoje Šalković za 'Pravi se da ovo nisi vidio', Svjetlana Gjoni za 'Nula nemo', Predrag Crnković za 'Beograd za pokojnike', Dragan Pavelić za 'Proljeće u Karolinentalu', Aleksandar Novaković za roman 'Vođa', Ankica Tomić za 'Naročito ljeti' i Ivica Prtenjača za roman 'Brdo'.