DOSAD VIŠE OD 200 POTPISA

Aktivirana stranica na kojoj se može potpisati Deklaraciju o zajedničkom jeziku

29.03.2017 u 15:29

Bionic
Reading

Deklaracija o zajedničkom jeziku izazvala je niz reakcija u hrvatskoj javnosti. Na službenim stranicama projekta Jezici i nacionalizmi, iz kojega je proistekla spomenuta deklaracija, sada se mogu potpisati i svi oni koji se slažu s njom

Deklaraciju o zajedničkom jeziku dosad je potpisao niz lingvista, književnika, znanstvenika, aktivista i drugih osoba iz javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Među njima su Rade Šerbedžija, Igor Štiks, Mirjana Karanović, Dino Mustafić, Boris Dežulović, Nenad Veličković, Maja Raičević, Faruk Šehić, Rajko Grlić, Hanka Vajzović, Borka Pavićević, Filip David, Ermin Bravo, Jurica Pavičić, Dejan Jović, Olja Savičević Ivančević, Jasmila Žbanić, Viktor Ivančić, Dragan Markovina, Brano Mandić, Boris Buden, Biljana Srbljanović, Nerzuk Ćurak, Ranko Bugarski, Snježana Kordić, Balša Brković, Asja Bakić, Svetislav Basara, Srećko Horvat, Daša Drndić, Zdravko Grebo, Tatjana Gromača, Mirjana Miočinović, Josip Mlakić, Drago Pilsel, Ante Tomić i Dubravka Ugrešić.

Sada se Deklaracija o zajedničkom jeziku može potpisati i na službenim stranicama projekta Jezici i nacionalizmi.

Ovaj projekt je rezultat dvogodišnje istraživačke misije i partnerskog djelovanja beogradskog Udruženja Krokodil, Udruge Kurs iz Splita, podgoričkog Centra za građansko obrazovanje (CGO) i PEN centra BiH iz Sarajeva. Projekt su podržali Allianz Kulturstiftung i Forum ZFD, a iz njega je proizašla i Deklaracija o zajedničkom jeziku.