PROGRAM ZA VIKEND

Unajmite svog vodiča Muzejom suvremene umjetnosti

17.12.2009 u 10:40

Bionic
Reading

Prvog vikenda nakon otvorenja Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu najavljuje tematsku šetnju 'Johnny Be Good', radionice za djecu, a uz stručna vodstva izložbama ističu i Eduakciju, neformalno vođenje Muzejom

Uz uobičajeno stručno vodstvo izložbama u MSU-u u sklopu programa Eduakcija uvedeno je neformalno vođenje 'Mojim očima' koje provode mladi suradnici Muzeja. Iz osobnog ugla voditelji odabiru tek nekoliko djela iz postava i govore posjetiteljima o svom doživljaju umjetničkih djela, nastojeći mlađu publiku navesti na raspravu.

Njihov program traje 30 minuta, a za unajmljivanje vodiča dovoljno se prijaviti na adresu eduakcija@msu.hr.

U subotu u podne, također uz prethodnu najavu, omogućeno je razgledavanje izložbi uz vodstvo neke umjetnice ili umjetnika, kritičara ili kustosa koji će odabrati neku temu i, slijedeći je, voditi posjetitelje kroz Muzej. Od podneva u subotu kustosica Leila Topić vodit će tematsku šetnju 'Johnny Be Good' i govoriti o Poletovoj fotografiji 1980-ih, s posebnim osvrtom na djela Ivana Posavca i Mije Vesovića u postavu 'Zbirke u pokretu'.

Muzej najavljuje i dvije radionice za djecu od šest do 12 godina. U subotu od 16 do 18 sati u prostoru 'Školica' u prizemlju održat će se kreativna radionica 'Privremene skulpture', nadahnuta djelima kipara Ivana Kožarića i Atelijerom Kožarić postavljenim u MSU-u. U istom prostoru u nedjelju od 11 do 13 sati slijedi kreativna radionica 'Drvo', koja također polazi od Kožarićevih djela. Obje radionice su besplatne, a Muzej osigurava sav potreban pribor i materijal. Prijave se vrše na adresi eduakcija@msu.hr.

BESPLATNA NEDJELJA

Kao glavni partner MSU-a, T-HT poklanja hrvatskoj javnosti ''Obiteljski dan' u Muzeju. Tijekom cijeloga dana, u nedjelju 20. prosinca, ulaz će biti besplatan.

Spomenimo da ulaznica za MSU za odrasle stoji 30 kuna, za učenike, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom 15 kuna, a obiteljska ulaznica je 50 kuna. Stručna vodstva su besplatna, a osigurana su svakog dana od 12 do 18 sati te četvrtkom u 15, 18 i 21 sat, trajanju od 45 minuta. Unajmljivanje audio-vodiča stoji 15 kuna. Radno vrijeme Muzeja je od 11 do 19, četvrtkom do 22 sata, a ponedjeljkom Muzej ne radi.