UPOZORENJE OBOŽAVATELJIMA

Ukraden neobjavljeni rukopis o Harryju Potteru

15.05.2017 u 18:48

Bionic
Reading

Britanska policija traga za provalnikom ili provalnicima koji su opljačkali niz domova, a među njima i jedan u Birminghamu u kojem se nalazio rukopis autorice J. K. Rowling, čija je tema bio otac Harryja Pottera

Nakon završenog serijala o Harryju Potteru J. K. Rowling je svojim obožavateljima dala kazališnu predstavu i novu seriju filmova, stoga ne čudi da postoji niz drugih ideja za čudesan svijet koji je autorica osmislila. Među njima je i rukopis čija je tema James Potter – otac Harryja Pottera – i čarobnjak Sirius.

J. K. Rowling tu je priču dala na aukciju u dobrotvorne svrhe te je prodana za 32.000 dolara, no jedinstveni je rukopis nedavno ukraden iz kuće u Birminghamu. Možda najzanimljivije je to da je kratka priča od samo 800 riječi bila napisana na razglednici u A5 formatu.

Policija je na svom Twitteru i službenoj stranici objavila da traga za provalnikom ili provalnicima koji su ukrali rukopis što sad već vrijedi dvostruko više nego kad je prodan na aukciji te traži pomoć bilo koga tko zna nešto o tom slučaju.

Sama autorica J. K. Rowling nikad nije planirala pretvoriti ukradenu kratku priču u službeni dio svog svijeta pa je upozorila obožavatelje da ne kupuju kopije. Jedna od najvećih briga koja se mnogima mota po glavi ta je da lopov(i) neće znati vrijednost rukopisa te da bi velika razglednica mogla završiti u smeću.

YouTube Autor: YouTube