VELIKA PODRŠKA KULTURI

Udruga 'Izvan fokusa' okrenula se socijalnom poduzetništvu u proizvodnji audiovizualnog sadržaja

09.06.2018 u 13:00

Bionic
Reading

U povodu pete obljetnice rada, udruga za medijsko stvaralaštvo 'Izvan fokusa' izvijestila je u subotu da je nedavno otvorila vlastito poduzeće kao rijedak primjer socijalnog poduzetništva, a registrirano je za proizvodnju audiovizualnog sadržaja

Iz udruge su novinare u Karlovcu izvijestili da će sav profit na kraju godine uložiti u neprofitni rad osnivača (udruge) te stipendije i projekte mladih umjetnika. Time žele potaknuti daljnji razvoj kreativnosti te rast kulturnih i kreativnih industrija u Karlovačkoj županiji.

U pet godina postojanja, udruga 'Izvan fokusa' organizirala je sedam izdanja festivala Foto dana mladih, četiri izdanja PickUp Music Festivala, dva Festivala kreativnosti mladih 'Mladi za jesen u gradu', jedno izdanje Adventa u Karlovcu, a sudjelovali su i u organizaciji središnje proslave Dana grada Karlovca prošle godine.

'Izvan fokusa' u partnerstvu s udrugom 'Carpe Diem' tri godine vodi Centar za mlade Grabrik, organizira mnogobrojne radionice i izložbe fotografija i druge kulturne programe. Od prošle godine razvijaju i televizijsku produkciju te iza sebe imaju gotovo 300 epizoda glazbene emisije PopRock.hr, koja se emitira svakog radnog dana na Drugom programu HTV-a.

Udruga danas operativno okuplja 15 osoba koje se bave produkcijom foto, video, audio i TV sadržaja, organizacijom manifestacija, odnosima s javnošću te projektima civilnog društva. Neki od njihovih glavnih klijenata su Coca Cola, Heineken, Canon, Canopy by Hilton, Cedevita, Pulski filmski festival, Zagreb film festival, Glazbena nagrada Porin, Entrio, Pivovara Medvedgrad, ZagrebDox i mnogi drugi.

Obljetnicu su u petak navečer u karlovačkom Papas baru zajedno s dugogodišnjim partnerima, klijentima, volonterima i prijateljima proslavili uz svirku Meritasa, Divljih jagoda te Detoura, uz prikaz svih važnih trenutka udruge, a njihov rad podržao je i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.