ĐURO I RENE O NOVOM PROJEKTU

'U našem kazalištu predstave će se prekidati reklamama'

25.09.2015 u 20:52

Bionic
Reading

'Luda kuća', 'Vesela Republika' ili nekako treće trebalo bi se zvati privatno kazalište u vlasništvu glumaca Branka Đurića Đure i Renea Bitorajca. Novi teatar trebao bi se smjestiti u bivšem kinu Mosor u Zagrebu i premda obojica tvrde da su još daleko od realizacije projekta koji bi, osim predstava, u nekad značajnom gradskom prostoru trebao uključivati koncerte i radionice, čini se da su ozbiljno zagrizli u cijelu priču, o čemu su govorili na Weekend Media Festivalu u Rovinju

'Ko to tamo glumi' bio je naziv panel-diskusije na koju je osim njih dvojice bio pozvan beogradski glumac Dragan Bjelogrlić, ali on se nije pojavio zbog, kako je rečeno, spuštene rampe na Bajakovu iako je do Rovinja stigao velik broj gostiju iz Srbije.

Govoreći o svom poduzetničkom poduhvatu, Đurić i Bitorajac su sve kroz šalu govorili o projektu za koji tvrde da ih neće učiniti bogatima, ali da u njega žele ući kako bi se i dalje bavili poslom koji vole, ali na višem nivou.

Osim imena oko kojeg se ne mogu dogovoriti - Đuro lobira za 'Ludu kuću', a Rene za 'Veselu Republiku' - problem u bivšem kinu s četiristotinjak mjesta, čini se, predstavlja i veliko ulaganje jer, kako su i sami priznali, treba investirati u izolaciju, grijanje...

'Ma nismo ni mi sto posto ziher da smo u projektu, ali smo blizu ideje da to ostvarimo. Preskočili smo neke korake u startu, što nam računovođe sad zamjeraju', pojasnio je Bitorajac.

Upitani što im treba da se upuštaju u nešto takvo, obojica su se nasmijala i kazala kako su si oni to isto pitanje postavili neposredno prije panela.

Osim što još dvoje oko toga kako nazvati kazalište, dvojac još nije ni siguran kojim će ići umjetničkim putem. Sigurni su tek da to mora imati određeni nivo, ali i da će im za cijelu priču kad krene trebati određeni period da točno odrede kako i što bi trebalo biti na kazališnim daskama.

'Znam da ćemo raspisati natječaje za scenarije i da ćemo biti otvoreni za mlade autore. Svatko će nam moći poslati svoj scenarij s mogućnošću da ga adaptiramo. Jasno je da ćemo isprva krenuti s predstavama u kojima će biti tek nekoliko ljudi i da nećemo moći raditi mjuzikle', pojasnio je Bitorajac.

Osim privatnog kapitala, očekuju pomoć institucija, a Đurić je duhovito nabacio kako se i sponzori mogu reklamirati u predstavi.

'Pazite, imamo mogućnost prekinuti predstavu i odglumiti reklamu. To je puno bolje nego kad imate reklamu na televiziji. Ljudi, kad ih vide na televiziji, odmah šaltaju program, a kod nas svi koncentrirano mogu gledati', smijući se zaključio je Đurić.