HIT IZLOŽBA

U dva tjedna 20 tisuća posjetitelja 'Bodies Revealed'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.04.2010 11:17
  • Objavljeno 26.04.2010 u 10:56
Bodies Revealed - Otvaranje Izložbe (4)

Bodies Revealed - Otvaranje Izložbe (4)

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Edukativna izložba ljudskih tijela 'Bodies Revealed', koja je od 9. travnja otvorena u Klovićevim dvorima, izazvala je velik interes javnosti

U dva tjedna, koliko je postavljena u Zagrebu, izložbu je razgledalo 20 tisuća ljudi. S obzirom na edukativan karakter izložbe, ne čudi veliki interes srednjih škola i fakulteta koji se organiziraju i dolaze u grupne posjete, kako iz Hrvatske, tako i iz susjedne Slovenije. Vrijednost ove izložbe potvrđuje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa koje je pokrovitelj izložbe.

'Cilj je izložbe prikazati funkcioniranje ljudskoga tijela te ukazati na potrebe ljudskoga organizma – što trebamo kako bismo preživjeli, što nas uništava i kako se obnavljamo. Ovako složena izložba ima edukativan karakter, te je primjernija učenicima starije populacije, odnosno široj društvenoj zajednici. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podupire sve događaje kojima je cilj edukacija i podizanje svijesti o vlastitome zdravlju te sa zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo navedenog događaja', stoji u dopisu državnog tajnika Želimira Janjića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi