U PALAČI SPONZA

U Dubrovniku dodijeljene nagrade 'Orlando'

  • Autor: N.B./Hina
  • Zadnja izmjena 25.08.2018 15:10
  • Objavljeno 25.08.2018 u 15:05
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov dobitnici su nagrade 'Orlando' koju je za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara dodijelila Hrvatska radiotelevizija u subotu ujutro u atriju dubrovačke palače Sponza

Glumica Nataša Kopeč je nagrađena za ulogu Olivije u dramskoj predstavi 'Pod balkonima' Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka, dok je glazbenik Daniil Trifonov nagradu zaslužio izvedbom u čast Chopinu u prepunom Kneževom dvoru 6. kolovoza.

  • +5
  • +2

Dobitnici nagrade Orlando na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kopeč je istaknula svoju zahvalnosti cijelom timu koji je radio na predstavi 'Pod balkonima', ali i naglasila kako se u svoju ulogu Olivije zaljubila na prvi pogled, što se, rekla je, ne događa često.

'Boravak u prekrasnom ambijentu Dubrovnika bio je nezaboravan. Dogodila se sinergija, sjajni uvjeti rada i pozitivno okruženje. To je prostor kreacije, slobode i međusobnog uvažavanja. Posebno hvala dubrovačkoj publici koja nas je pratila s puno pozornost', rekla je Kopeč.

Nataši Kopeč nagradu su uručili predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdravko Kedžo i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, dok će Daniilu Trifonovu nagrada biti uručena naknadno.

Na dodjeli su, uz nagrađenu Kopeč, govorili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić te predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdravko Kedžo.

Nina Obuljen

Nina Obuljen

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

O dobitnicima su odlučivali tročlani ocjenjivački sudovi, a njihov rad pratilo je peteročlano Vijeće nagrade. Nagrada 'Orlando' ustanovljena je 1976. godine. Do 1991. godine pokrovitelj je bio informativno-politički mjesečnik Izbor, a pokroviteljstvo je 1992. godine preuzela Hrvatska radiotelevizija. Nagrada Orlando rad Ivice Propadala, u obliku je statue, replike Orlandova stupa.