REŽIJA AIDE BUKVIĆ

Tulum u samostanu' otvara sezonu obnovljene Komedije

09.11.2018 u 15:18

Bionic
Reading

Premijerom nagradom Olivier ovjenčane predstave britanskog dramatičara Michaela Wynnea 'Tulum u samostanu' u režiji Aide Bukvić zagrebačko Gradsko kazalište Komedija, nakon višemjesečnih radova na obnovi gledališta, otvorit će 23. studenoga svoju novu kazalištu sezonu

'Tulum u samostanu' (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009. te je, nakon pohvala kritičara, osvojio nagradu Olivier za najbolju novu komediju.

Djelo koje kritika opisuje kao 'perceptivno, protkano dosjetljivošću i razumijevanjem po kojima je Wynne poznat', dotiče se tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti.

Radnja prati skupinu dobrih prijatelja koji odluče zajedno dočekati Novu Godinu u starom samostanu preuređenom u luksuznu kuću za odmor. Samostan je duboko u provinciji, daleko od svake civilizacije, okružen šumom. Nema signala za mobitel, nema interneta, nema televizije.

'Samo gluha tišina - koja je toliko glasna da ne možeš čuti ništa drugo. Sam sa svojim ludim mislima. Ali ne mora biti tako. Zašto čovjek ima prijatelje, ako ne da ne bude sam sa svojim ludim mislima?! Pozivnice su odaslane. Prijatelji će se naći, sve će biti kao nekad… Ili?', stoji u najavi.

Režiju Komedijine produkcije potpisuje Aida Bukvić, scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivo Knezović, koji je, zajedno s Hrvojem Vranićem i preveo tekst s engleskog. Kostimografkinja je Gabrijela Krešić, a autor glazbe Christian Kanazir.

Uloge tumače Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić.