PREMIJERNO PREDSTAVLJANJE

Trodimenzionalne rekonstrukcije pulske baštine

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 24.04.2009 14:43
  • Objavljeno 24.04.2009 u 11:45
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U ponedjeljak, 27. travnja, s početkom u 18 sati u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula povodom Međunarodnog dana muzeja, a u sklopu ciklusa predavanja Arheologija i turizam, premijerno će se održati prezentacije na kojima će biti predstavljene dosad neviđene 3D rekonstrukcije i animacije spomeničke baštine tog grada

Na predavanju dr. sc. Alke Starac pod nazivom 'Od ulomka do rekonstrukcije – antički spomenici Pule i Nezakcija' premijerno će biti predstavljeni 3D modeli rekonstruiranih monumentalnih građevina u Puli (pulski amfiteatar, osmerokutni mauzolej, dvije građevine u ulici Porta Stovagnaga i veliki teatar Monte Zaro) i Nezakciju (Forumski hramovi) koji su odabrani zbog toga što ima dovoljno arheoloških elemenata za njihovu trodimenzionalnu rekonstrukciju.

gradska knjižnica Pula

gradska knjižnica Pula

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Željko Ujčić, dipl. arheolog, i Anton Percan, dipl. ing. arh., predstavit će Arheološki park bazilike Sv. Marije Formoze u Puli. Riječ je o projektu Arheološkog muzeja Istre čiji je višegodišnji program istraživanje zaštite i prezentacije velike pulske bazilike iz Justinijanovog doba s ciljem uređenja arheološkog parka na području južnog dijela starogradske jezgre koja će također biti predstavljena 3D rekonstrukcijom i animacijom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi