TARIK FILIPOVIĆ

'Trebat će vremena da mi se mozak privikne na glumu'

02.05.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon tromjesečnog izbivanja zbog oporavka od prometne nesreće u kojoj je stradao kao pješak, na scenu Satiričkog kazališta Kerempuh vraća se Tarik Filipović

Prvi puta nakon povratka publika ga imati priliku vidjeti u subotu, 4. svibnja, u 20 sati,  u ulozi Piksija u predstavi Vladimira Đurđevića 'Ne igraj na Engleze' u kojoj ga je tijekom oporavka mijenjao René Bitorajac

'Nisam još u sjajnom stanju, ali jednostavno sam osjećao potrebu vratiti se. Mislim da ću se osjećati bolje nakon toga. Da me još uhvatilo ljeto, bilo bi mi prešokantno vratiti se u kazalište najesen, bila bi to ipak preduga pauza koju nikad prije nisam imao.

Uzbuđen sam prije premijere. Naime, kad vas nešto na tako čudan način 'izbaci' iz svega, počinjete i drugačije razmišljati. Imam osjećaj da je prošao dug period i potrebno je neko vrijeme da se mozak opet 'privikne'. Ne bih rekao da imam tremu prije premijere, svi tekstovi su još svježi, već je prije u pitanju pozitivno uzbuđenje. Ipak me nije dugo bilo', kazao nam je Tarik Filipović kako se osjeća nakon izbivanja.

Na repertoar kazališta vraća se i jedan od najvećih hitova Satiričkog kazališta Kerempuh, autorski projekt R. Bitorajca, T. Filipovića i Z. Lazića 'SPEKTAKLUK'.

Od praizvedbe 26. veljače 2011. predstavu je vidjelo više od 75.000 gledatelja. Iako se bliži 150. izvedbi, za nju se još uvijek traži ulaznica više. Osim publike, ova je Kerempuhova uspješnica osvojila i brojne nagrade.

Tako je na 35. Danima satire 2011. dobila nagradu Zlatni smijeh za najbolju kabaretsku predstavu, na 4. Gumbekovim danima 2012. proglašena je najboljom predstavom, a na Festivalu glumca iste godine Tariku Filipoviću i Reneu Bitorajcu dodijeljena je nagrada Fabijan Šovagović za najboljeg glumca. Na ovogodišnjim Gumbekovim danima Tarik Filipović je osvojio nagradu za oživljavanje kabareta.

'Spektakluk' je na repertoaru 15., 16., 22., 28. i 29. svibnja 2013.