postav Zvonimira Barišina

Tradicionalna izložba fotografija splitskih tiramola od sutra u Fotoklubu Split

09.12.2021 u 10:21

Bionic
Reading

Izložba fotografija Splitska.tiramola prvi put se održala prije 16 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept: fotografije moraju biti snimljene u Splitu, dok autori moraju biti mlađi od 30. godina

Splitska.tiramola, tradicionalna godišnja izložba fotografija koje su u Splitu snimili mladi fotografi i fotografkinje, bit će otvorena ovoga petka u 19 sati u Galeriji fotografija Fotokluba Split ​u Marmontovoj ulici.

Iz Fotokluba su u četvrtak priopćili kako se na natječaj, koji je raspisala Udruga za promociju kulture mladih 'Splitski portal', ove godine odazvalo 62 autora/ica mlađih od 30 godina, a na izložbi će biti postavljeno 77 fotografija od 34 odabranih autora/ica​​.

Izložba fotografija Splitska.tiramola prvi put se održala prije 16 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept.

Sve izložene fotografije snimljene su u Splitu, pri čemu autori na dan otvaranja izložbe još nisu proslavili svoj 30. rođendan, a​ postav ove izložbe odabrao je višestruko nagrađivani fotoreporter Zvonimir Barišin​.

'Splitska.tiramola i ovoga puta ima humanitarni karakter jer sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe​ uz dozvolu autora će se​ prodavati na 20. humanitarnoj akciji 'A di si ti?' udruge MoSt, ​dan nakon otvaranja izložbe na splitskoj Rivi​ kada će se već tradicionalno prikupljati pomoć za korisnike/ce, ​kao i uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike/ce​', rekli su u Fotoklubu​.

​Navode i kako će sav novac prikupljen ovogodišnjom akcijom biti namijenjen korisnicima, uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike. Ako ​građani ​ne stign​u u subotu na Rivu, fotografije će moći kupiti izravno u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.

Izložba je organizirana uz financijsku potporu Grada Splita, Ministarstva kulture i medija i agencije za razvoj digitalnih proizvoda Locastic, a ​ostat će otvorena ​sve do 27. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografija Fotokluba Split.

  • +2
Sušenje rublja Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL