NAGRADNJAČA

Tko ide gledati predstavu 'Plemena'?

03.05.2013 u 14:07

Bionic
Reading

U subotu 4. svibnja u Teatru Exit s početkom u 20 sati bit će izvedena predstava 'Plemena'. Tportal.hr i Teatar Exit poklanjaju 2x2 ulaznice

Drama 'Plemena' engleske spisateljice Nine Raine u 2012. osvojila je nekoliko najvažnijih nagrada za najbolji dramski tekst uključujući Drama League Award for Outstanding Play, New York Theatre Outer Critic Circlea i Off-Broadway Alliance Award - Best Play te nezapamćen broj od šest nominacija za Lucille Lortel Award, četiri nominacije Outer Critic Circlea te dvije nominacije za Drama League Award.

Predstva 'Plemena' pruža nam sliku današnjeg svijeta govoreći o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje.

Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji ova višestruko nagrađivana drama pokazuje da o toj (ne)pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca. Štoviše, umjesto da nam ponavlja da smo svi jednaki, 'Plemena' nam nude spoznaju i ukazuju na činjenicu koliko smo različiti.

Gdje se ipak nalazi taj prostor u kojem plemena mogu naći suživot - o tome govori ova predstava.

U predstavi glume Marko Torjanac, Slavica Knežević/Jasna Palić Picukarić, Lana Gojak/Vanda Winter, Matija Kačan/Janko Popović Volarić, Slaven Španović i Petra Kurtela, a režiju potpisuje Slavica Knežević.


Nagradno pitanje glasi:

Tko je autor drame 'Plemena'?

a) Nina Raine
b) Henrik Ibsen
c) Patrick Süskind


Točne odgovore šaljite na e-mail nagradnjace@t-com.hr. U prijavi je obavezno navesti ime, prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona/mobitela.

Imena dobitnika objavit ćemo u petak 3. svibnja.

Dobitnici su:
Armin Mešić
Ivona Koledić