najava

Svečani bal Zagrebačke filharmonije u petak u Lisinskom

29.12.2022 u 10:47

Bionic
Reading

Tradicionalni Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije održat će se dan uoči Stare godine, u petak 30. prosinca, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem maestra Dawida Runtza i s repertoarom glazbenog glamura, plesa i druženja pod nazivom 'Strauss gala'

Filharmonijski bal "Strauss gala" najsvečaniji je koncert Zagrebačke filharmonije kojim taj orkestar tradicionalno zatvara aktualnu kalendarsku godinu. Ove godine njime će ravnati šef dirigent, maestro Dawid Runtz a publiku očekuje bogat glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera i polki.

U svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera Filharmoničari će publiku povesti uz nezaobilazne klasike "Na lijepom plavom Dunavu" i "Radetzky marš", a program uključuje i Richarda Straussa te, iz bečke kompozitorske obitelji Strauss, Johanna starijeg i njegove sinove Johanna mlađeg, Eduarda, i Josefa.

Filharmonijski "doček prije dočeka" ne završava odsviranim tonovima valcera u dvorani - nakon koncerta u Velikoj dvorani, posjetitelji su pozvani na ples i druženje u predvorju, gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

"Revijski orkestar garancija je dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere u opuštenom ambijentu Filharmonijskog bala te najljepši način da otpratimo 2022. godinu", ističu iz Zagrebačke filharmonije. "Svečani bal i nesvakidašnji koncert poput ovoga zahtjeva i prigodni dress code. Stoga dame i gospodo, obucite svoje najljepše večernje haljine i najelegantnija crna odijela i priuštite si posebnu prednovogodišnju večer", poručuju.