TEATAR GAVRAN

'Sve o muškarcima' Mire Gavrana premijerno krajem rujna u Lisinskom

16.08.2019 u 11:23

Bionic
Reading

Nova premijera Teatra Gavran očekuje se 26. rujna u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a riječ je o komediji autora Mire Gavrana i u režiji Mladene Gavran

Hit komedija najizvođenijeg hrvatskog dramatičara Mire Gavrana, koja je već imala 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Janeira do Moskve te je samo u Pragu imala više od 500 repriznih izvedbi, u Krakowu preko 400, dok ju je do sad u svijetu vidjelo više od pola milijuna ljudi, stiže i u Zagreb.

Mladena Gavran, koja je prošle godine režirala Gavranov tekst 'Sve o ženama', prihvatila se režije i ove predstave, odabravši za nositelje zahtjevnih uloga trojicu mladih glumaca - Vedrana Komeričkog, Tomislava Krstanovića i Radu Radolovića.

'Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti', stoji u najavi.

Scenografiju osmišljava Dinka Jeričević, a kostime Danica Dedijer. Scenski pokret oblikuje Tihana Strmečki, svjetlo Mario Vnučec, dok izbor glazbe potpisuje Neven Zebić. Predstava pretpremijerno igra 25. rujna u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.