u izdanju Profila

'Suli u avanturi - Džungla' predstavljena u knjižari Hoću knjigu Megastore

26.11.2022 u 13:29

Bionic
Reading

U prepunoj knjižari Hoću knjigu Megastore predstavljena je nova slikovnica Maje Šimleše i Svena Nemeta, Suli u avanturi – Džungla, u izdanju Profila

'Ovih pet godina bilo je poput vrtoglave vožnje nepoznatim stazama koje bi nas na kraju uvijek dovele na savršeno mjesto. Vjerojatno je to razlog zašto svaki novi nastavak Suli u avanturi volim više od onog prethodnog', rekla je to danas u Hoću knjigu Maja Šimleša predstavljajući peti nastavak popularnog serijala o žirafi Suli objavljen u izdanju Profila, a stoji u priopćenju.

Po zanimanju prevoditeljica i profesorica talijanskog i španjolskog jezika, Maja Šimleša prije pet se godina upustila u spisateljske vode. Vrlo uspješno jer njezine slikovnice obožavaju i veliki i mali.

Posljednja slikovnica Suli u avanturi – džungla nastala je, pojasnila je Maja Šimleša, kao odgovor na sve jači utjecaj trendova i 'kul' pojedinaca koji postaju glasniji od želja i osobnosti naše djece, 'a tako je teško ostati originalan i svoj'.

'Tema je iznimno važna i drago mi je što smo upravo njome zaokružili prvih pet nastavaka serije Suli u avanturi u kojoj od početka pratimo neke od najvećih dječjih izazova u odrastanju. Imamo sjajan i učinkovit tim, suradnja teče otvoreno i glatko i to je također veliki razlog za slavlje ove pete žirafaste obljetnice na koju možemo biti ponosni', istaknula je.

Kao i sve prethodne, i ovu je slikovnicu oslikao izvanredan ilustrator Sven Nemet koji je u svakom sljedećem nastavku sve bolji i maštovitiji. O ovoj je suradnji rekao: 'Već ih je pet? Da ih ima pet postao sam svjestan tek na Interliberu kad sam ih ugledao hrpe na štandu Profila. Idealno je raditi u ovakvom timu gdje postoje jasne želje gdje i što da se doradi i onda sve ide glatko i slatko. Ne mogu reći da je to zato jer smo sad uigrani tim jer je sve dobro krenulo i s prvom Suli. U ovoj petoj, za razliku od prijašnjih, koristio sam i svoje fotografije biljaka koje sam kasnije obradio u programu i ukomponirao u ilustracije, što mi je bila dodatna zabava. Ilustracije moraju zadržavati stil prijašnjih nastavaka pa me zabavlja kad mogu ubaciti ipak nešto novo a da ostane u stilu.

Govoreći o tome kako su nastajale slikovnice o Suli urednica u Profilu, Ivana Žderić, rekla je kako je to uvijek zabavno i inspirativno, od početnih razgovora o temi i likovima do čitanja Majinih poticajnih stihova o problemima s kojima se djeca suočavaju te uživanja u sjajnim i duhovitim ilustracijama Svena Nemeta.

'Ova je serija slikovnica namijenjena djeci, ali tema u ovom petom nastavku (Džungla) – podlijeganje trendovima i izražavanje svojeg mišljenja – nudi rješenje problema i nekim starijim čitateljima. Pet je godina prošlo brzo, ali kad pogledamo slikovnice koje smo napravili, ponosni smo na uloženi trud, uspjeh koji smo postigli i ljubav koju čitatelji dijele prema znatiželjnoj i samosvjesnoj žirafi Suli', poručila je.

Spisateljica Sanja Polak rekla je da ju je Suli osvojila svojom dušom. 'Slikovnice nisu samo za djecu, one su i za nas odrasle jer u svakom od nas čuči jedna dječja duša', naglasila je.