POGLEDAJTE PROGRAM

Što donosi ovogodišnji Festival plesa Svetvinčenat?

14.07.2015 u 21:49

  • +7

16. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Izvor: Promo fotografije / Autor: Alfred Mauve

Bionic
Reading

Od 24. do 27. srpnja održat će se 16. po redu Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat. U četiri dana predstavit će se umjetnici i prikazati predstave iz nekoliko europskih zemalja, a pripremljen je i bogat popratni program koji uključuje radionice za profesionalne plesače, vođene diskusije s gostujućim umjetnicima te prezentaciju međunarodne plesne mreže Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi

Na programu prvog festivalskog dana u petak 24. srpnja je 'Morgan and Freeman', mađarskog autora Ferenca Fehéra, u Loži s početkom u 21.30. Iste večeri na Kaštelu će s početkom u 22.15 biti izvedena predstava 'Time takes the time time takes' španjolskih autora Guya Nadera i Marije Campos.

Drugog dana 25. srpnja očekuju nas 'Sunset Sorell' Jean-Claudea Gallotta & ADU Hrvatska u Mediteranskom plesnom centru od 21.15 sati, zatim 'Virtus' mađarske Duda Éva Dance Company u 21.45 na Kaštelu te u 23 sata u Loži 'Luna Malekova' u izvedi O.N.E. i Martine Nevistić.

U nedjelju, trećeg festivalskog dana, u Mediteranskom plesnom centru s početkom u 20 sati bit će predstavljena mreža Aerowaves i održan okrugli stol. U nastavku večeri očekuju nas austrijsko-španjolska predstava 'One by one' Parda Ravaglia i Jovera Agulla od 21.30 u Loži, 'Anything' Daniela Abreua i Zagrebačkog plesnog ansambla u 21.45 na Kaštelu i od 22.45 na Trgu 'Pledging Foot' Eleonore Lachky i Liberdancea.

Posljednjega dana festivala, u ponedjeljak 27. srpnja u Mediteranskom plesnom centru od 21 sat bit će prezentiran rad u nastajanju Andreje Široki i Ive Korenčić 'Od Ode do Tripa'. Na Kaštelu je u 21.30 na rasporedu 'Field' Tabea Martina iz Švicarske, a program završava na Loži i Trgu de facto 'Trilogijom' od 22.30.

Sva četiri festivalska dana u Mediteranskom plesnom centru održavat će se radionice Guya Nadera 'Falling & Rolling' (Libanon/Španjolska) i Arnulfa Parda Ravaglije 'Improvizacija kroz tjelesnu osviještenost' (Kolumbija/Austrija). Sudjelovanje na radionicama moguće je samo uz prethodnu prijavu.

Sve informacije pratite na www.svetvincenatfestival.com