ART ZAGREB

Sprema se drugo izdanje zagrebačkog sajma umjetnina

03.04.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Drugo izdanje sajma umjetnina Art Zagreb održat će se od 16. do 19. svibnja u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, a na njemu će najbolje hrvatske galerije i umjetnici prodavati svoja djela po pristupačnim cijenama. Program uključuje i predavanja i panele svjetskih stručnjaka za tržište umjetnina, filmske projekcije na istu temu te izložbe studenata akademija likovnih umjetnosti iz Berlina, Venecije i Zagreba

'Kroz realizaciju Art Zagreb željeli smo ne samo našim sugrađanima, nego i svim ljubiteljima umjetnosti, ponuditi jedinstveno mjesto na kojem mogu kupiti radove domaćih i stranih umjetnika po transparentnim cijenama, provjeriti što je novoga na umjetničkoj sceni Hrvatske i svijeta i osluhnuti međunarodne trendove. S tim ciljem ove sezone unijeli smo i neke novosti te se nadamo da ćemo potaknuti izvoz i promovirati Hrvatsku kao zemlju bogate likovne scene', kaže suorganizator sajma Juraj Vuglač.

  • +8
Art Zagreb 2018 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Matej Subotic

Osim što će izlagači ponuditi provjerena djela likovnih autora po cijenama koje će, najavljeno je, biti pristupačne, tijekom sajma posjetitelji će moći razgledati i izložbu triju akademija likovnih umjetnosti — Weißensee Kunsthochschule Berlin, Accademia di belle Art di Venezia i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

U sklopu programa održat će se i nekoliko predavanja, panela i filmskih projekcija na temu tržišta umjetnina. Među potvrđenim sudionicima nalaze se predavači s akademija čiji studenti izlažu — Hannes Brunner, Tomislav Buntak, Riccardo Caldura i Danko Friščić, predavači te Janka Vukmir, direktorica Instituta za suvremenu umjetnost i Jan Peter Verhagen s TEFAF-a, jednog od vodečih, svjetskih, sajmova umjetnina.