intervju: We move music croatia

Koje su šanse da i Hrvatska uskoro dobije globalnu muzičku zvijezdu?

16.10.2023 u 15:06

Bionic
Reading

U šestoj epizodi nove sezone 'Crne rupe' - zajedničkog projekta Yammat FM-a i tportala - dočekali smo Mirka Burazera i Franu Tomašića iz Ureda za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia), koji je otvoren prije točno godinu dana

We Move Music Croatia otada je sufinancirao više od 15 nastupa domaćih izvođača na showcase festivalima diljem Europe. Njihovi glazbenici koji traže inozemne karijere i vidljivost tako su svirali na najrelevantnijim europskim i showcase festivalima kao što su Eurosonic, MENT Ljubljana, SHARPE, jazzahead!... a jedan showcase, u organizaciji Ureda, održan je u rujnu u Šibeniku kao festival SHIP.

Kako da se domaće izvođačice i izvođači nametnu na zagušenom inozemnom tržištu? Koje su šanse da i Hrvatska uskoro dobije globalnu muzičku zvijezdu? Kako, zapravo, izgledaju showcase festivali i što moraju učiniti domaći bendovi kako bi optutovali na neke od njih?

Prvu sezonu Ureda za izvoz glazbe Hrvatska rekapituliramo u novoj "Crnoj rupi", s glazbenim profesionalcima i članovima Ureda Mirkom Burazerom i Franom Tomašićem.

  • +6
We Move Music Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić