od 3. do 9. srpnja

Sisački Dani jazza Damira Kukuruzovića, sedam dana i osam izvođača

02.07.2022 u 16:34

Bionic
Reading

U spomen na poznatog sisačkog jazz gitarista Damira Kukuruzovića, koji je umro u prosincu 2020. godine, u 45. godini života, u Sisku se od 3. do 9. srpnja održavaju Dana jazza Damira Kukuruzovića

To je 17. izdanje Siscia Open Jazz & Blues Festivala kojeg je utemeljio upravo Kukuruzović, dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i ovogodišnja posthumno dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Kukuruzović je festivalom, ali i svojim Siscia jazz klubom, Sisak odavno upisao u glazbenu kartu Europe, kažu organizatori.

Dani jazza, kojeg organiziraju Siscia jazz club i Umjetnička udruga Damir Kukuruzović, održavat će se u atriju Gradskog muzeja, a dovode respektabilna imena jazz scene.

Tako će u nedjelju, 3. srpnja, priredbu otvoriti Kukuruzovićev dugogodišnji suradnik i prijatelj, slovenski kantautor Zoran Predin, koji mu je posvetio skladbu 'Pjesma o novoj zvijezdi'. Predin će nastupiti upravo s Damirovim Django Groupom izvodeći skladbe s albuma 'Zoran pjeva Arsena'. Koncertu će prethoditi i premijerno prikazivanje spota za skladbu Djevojko mala sa zadnjeg Kukuruzovićeva albuma Smile, koji je sniman u Sisku. 

Nakon Predina, u ponedjeljak nastupa sekstet B's FUNstallation, pod vodstvom trubača Zvonimira Bajevića. Slijedi večer u znaku Franka Sinatre i Deana Martina uz Swingover Band, potom slovenski kantautorski bend Just Friends i Bojan Volk, zatim večer francuske šansone Allo Allo Quartetta, jazz standardi Greenhill Boysa, Jasna Bilušić & New Deal s lani objavljenim albumom Fifty Ways. Zadnjeg dana festivala nastupit će glumica i kantautorica Maja Posavec & Band, koja zadnjih godina uspješno ‘gura’ obje karijere.

Tijekom sedam jazz dana 17. festivala nastupit će osam sastava i solista.