UMJETNOST NA WEBU

Širi se projekt Virtualnog muzeja avangarde

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 27.04.2010 11:28
  • Objavljeno 27.04.2010 u 10:34
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Utemeljen prošle godine, Virtualni muzej avangarde kreće u drugu fazu rada, u kojoj će još šire obuhvatiti Kolekciju Marinko Sudac, a sadržaj stranice planira se proširiti na online magazin te svoju djelatnost pojačati i u realnom svijetu
avantgarde-museum.com

avantgarde-museum.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U postavu je i ulje na platnu Ivana Picelja

Osnovan s ciljem da ponudi detaljan izvor informacija o avangardnoj umjetničkoj praksi, s okosnicom na fundusu i djelatnostima Kolekcije Marinko Sudac, Virtualni muzej avangarde uz podršku Grada Varaždina nastavlja dopunjavati svoj postav.

Kako je najavljeno, početak druge faze rada Virtualnog muzeja obilježava njegovo širenje djelatnosti kako u virtualnom, tako i u realnom prostoru, konstituiran je Upravni odbor koji čine istaknuti povjesničari umjetnosti i kulturni djelatnici Lutz Becker, Jerko Denegri, Živko Grozdanić, Matko Meštrović, Želimir Koščević, Irina Subotić i Feđa Vukić, a za direktora je imenovan povjesničar umjetnosti Branko Franceschi.

Uskoro sadržaj stranice planiraju proširiti na online magazin pod vodstvom nezavisnih urednika te virtualnu galeriju s programom zasnovanim na međunarodnom natječaju za povjesničare umjetnosti, kustose i kritičare na temu Kolekcije i korespondirajućih fenomena s područja rada autora izložbe.

avantgarde-museum.com

avantgarde-museum.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iz Lipanjskih gibanja Ž. Žilnika

Kako najavljuju pokretači, Muzej će postati platforma za kritičko preispitivanje povijesne i suvremene umjetničke prakse, teorijske misli i kulturoloških fenomena, vodeći se principima slobode razmišljanja i izraza, participativnosti i tehnološke inovativnosti. U realnom prostoru, Muzej će biti prezentiran na međunarodnoj razini, a sadržaj stranice u potpunosti preveden na engleski jezik.

U Virtualnom muzeju zasad je moguće pristupiti vizualnom, tekstualnom, filmskom i zvučnom materijalu o povijesnim avangardama u zemljama bivše Jugoslavije te šire regije. Dostupni su radovi poznatih umjetnika poput Ivana Picelja, Marine Abramović Vlade Kristla, Janka Polića Kamova, Vlade Marteka, Vjenceslava Richtera, Vojina Bakića i brojnih drugih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi