TRIBINA RAZOTKRIVANJE

Sibila Petlevski predstavlja novi roman

19.09.2011 u 15:11

Bionic
Reading

Književnica Sibila Petlevski predstavit će drugi dio trilogije 'Tabu', roman 'Bilo nam je tako lijepo!', na tribini Razotkrivanje

Prošlogodišnja dobitnica tportalove književne nagrade roman@tportal.hr Sibila Petlevski napisala je drugi dio trilogije 'Tabu', koju je otvorila nagrađenim romanom 'Vrijeme laži'. Novi roman 'Bilo nam je tako lijepo!', kao i prethodni, izdala je zaprešićka Fraktura, a autorica će o najnovijoj knjizi pričati na tribini Razotkrivanje koju će u kinu Europa u četvrtak 22. rujna od 19 sati voditi urednik Seid Serdarević.

Prema najavi izdavača, u novom romanu Petlevski iz sasvim drugoga kuta i na posve drugačiji način progovara o amblematskom liku fin de sièclea Viktoru Tausku. Pisan kao biografski roman i obiteljska saga, 'Bilo nam je tako lijepo!' pripovijeda o psihoanalitičaru čiji je život zapravo psihogram dvadesetoga stoljeća. Vješto i neprestano balansirajući između stvarnih činjenica i fikcije te se igrajući njima, Sibila Petlevski kroz Tauskov život provlači teme koje je to doba otvorilo, a koje su i dan-danas neizbježne - od pitanja nacije i vjere preko seksualnosti i smrti pa sve do sloboda svih vrsta.

Sibila Petlevski, prozna spisateljica, pjesnikinja, dramatičarka, izvedbena umjetnica, znanstvenica, sveučilišna profesorica, urednica i prevoditeljica, rođena je u Zagrebu. Doktorica je filoloških znanosti i redovita profesorica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je brojnih književnih nagrada i autorica beletrističkih te znanstvenih knjiga.

Pročitajte poglavlje romana 'Bilo nam je tako lijepo!'