'ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU'

Šeks, Budiša, Granić... Zanimljiva ekipa na promociji knjige Mirjane Kasapović

12.04.2024 u 14:36

Bionic
Reading

Danas je u velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu održano predstavljanje knjige umirovljene politologinje Mirjane Kasapović Zbogom postjugoslavenstvu! - Prilog demitologizaciji hrvatske politike i društva', a na njoj su viđeni i neki akteri hrvatske politike koji su se u njoj kretali još i za bivše države

Na promociji su govorili Dražen Budiša, jedan od studentskih vođa iz vremena Hrvatskog proljeća, a kasnije i jedan od političara koji su obilježili višestranačje u Hrvatskoj. Među govornicima su bili i povjesničar Zlatko Begonja, novinar Gordan Malić i Ante Žužul, predsjednik Upravnog odbora Školske knjige.

Glumac Vedran Mlikota čitao je ulomke iz knjige, koja je već i prije svoga izlaska podigla velike kontroverze, budući da je nastala iz popularnog znanstvenog članka u kojemu Mirjana Kasapović propituje postjugoslavenstvo kao nametnuti ideološki konstrukt.

  • +13
Predstavljanje knjige Zbogom postjugoslavenstvu Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović/PIXSELL

Dakako, na promociji su viđeni i HDZ-ovi titani starije generacije poput Vladimira Šeksa ili Mate Granića, no na fotografijama s promocije upadljiv je nedostatak same autorice Mirjane Kasapović.