TRI KRATKE PRIČE

Saznajte sve što ste željeli znati o bračnoj prevari

18.04.2013 u 18:33

Bionic
Reading

Premijera kazališne predstave 'Život s nepoznatim brojem nepoznanica', u izvedbi studentske grupe Teatra Tirena, održat će se u petak, 19. travnja, u 20 sati u Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Travnom

'Sve što ste željeli znati o bračnoj prevari uzrokovanoj sumnjom u partneričinu vjernost s obzirom na novonastalu situaciju njezine poslovne suradnje s bivšom simpatijom, inače nezakonitim suprugom poznate konceptualne umjetnice, dok se odigrava otmica slavne nikako umirovljene tenisačice unatoč ne baš velikoj želji njezinog pseudopolicijskog supruga da otmicu spriječi budući da u njegovom životu postoji mjesto za nekog drugog, a u okrilju tmurnog ambijenta propalog braka i borbe za skrbništvom nad kćerkom tinejdžericom koja najviše voli svoj mobitel, kao što joj baka najviše voli jednog Predraga, a niste se usudili pitati', stoji u najavi predstave 'Život s nepoznatim brojem nepoznanica'.

Predstava se sastoji se od tri kratke dramske priče čiji likovi pokušavaju opravdati svoje mjesto u svijetu, unatoč konstantnom pritisku komunikacije, prolaznosti, evoluciji i posvemašnog zla. Tekst je isprva zamišljen kao hommage Woodyju Allenu, tako da se u pričama mogu vidjeti neki motivi iz njegova redateljskog opusa, no poveznica s njim tu prestaje. Svaka priča ima svoj specifični duh, sadržaj, čak i žanr. Dovoljno su različite da bi ih se moglo pratiti pojedinačno, a opet dovoljno slične da bi tvorile cjelinu.

Predstavu je režirala Iva Milley, autori teksta su Marko Hrenović i Veno Mušinović, a glume: Iva Bunčić, Antonija Cvitković, Ivan Fedor, Irena Hihlik, Marko Hrenović, Vladimir Hunjak Lara Janić, Anja Kelemen, Veno Mušinović, Gordan Sarajlić, Antonija Sinković, Barbara Szabo i Filip Šarić

Teatar Tirena je kazalište za djecu i mlade koje slavi petnaesti rođendan. U Tireni je do sada uprizoreno 30 predstava, od toga 10 interaktivnih, u kojima publika aktivno sudjeluje rješavajući problemske situacije i određujući tijek predstave.