komentirala kolegu

Saši Broz Frljić je loš redatelj, no brani njegovo pravo na umjetničku slobodu

25.04.2017 u 19:38

Bionic
Reading

Dan nakon što je u splitskom HNK-u prikazana predstava Olivera Frljića 'Naše nasilje i vaše nasilje', koja je izazvala burne reakcije, kazališna redateljica Saša Broz poručila je u utorak svom kolegi Frljiću da je - loš redatelj. Ali ga brani od prosvjednika koji su željeli spriječili izvođenje Frljićeva djela te njegovo pravo na umjetničku slobodu

'Gledala sam dvije njegove predstave - jednu sam prespavala, a s druge nisam mogla izaći jer sam bila članica žirija na festivalu gdje je izvođena. Nije moja estetika, ali umjetnost i umjetnička sloboda podrazumijeva i takvo kazalište.

Onaj tko to ne želi gledati - ne mora. Onaj tko to želi na svom repertoaru neka ga financira i postavlja unedogled', napisala je Saša Broz na Facebooku.

A potom je ultradesničarima koji su prosvjedovali protiv Frljićeve predstave poručila: 'Gdje i kada su bili prosvjedi protiv Agrokora???? I drugo, veselila bi me njegova režija u HNK-u u Zagrebu pa da se napokon na tom Trgu dogode prosvjedi koji nemaju veze s okorjelim zločincem i diktatorom... Umjetnici svih zemalja, ujedinite se!' poručila je Saša Broz.