POTVRDA ORGANIZATORA

Sarajevo Film Festival bit će održan u kolovozu, a format je prilagođen pandemiji

  • Autor: I. B./hina
  • Zadnja izmjena 19.07.2021 15:42
  • Objavljeno 19.07.2021 u 15:02
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Vlasti Sarajevske županije i epidemiološki krizni stožer dali su suglasnost za održavanje Sarajevo Film Festivala (SFF) i on će se ove godine održati od 13. do 20. kolovoza, potvrdio je u ponedjeljak osnivač i direktor ove najveće regionalne filmske smotre Mirsad Purivatra

'Ako ne bude pogoršanja epidemiološke situacije SFF će se odvijati uz prisutnost i publike i gostiju. Očekujemo kako će ovo biti festival koji će barem dijelom podsjetiti na format iz ranijih godina', kazao je Purivatra na medijskoj konferenciji u Sarajevu.

Najavio je kako su u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima dogovorene mjere sukladne okolnostima kakve vladaju u razdoblju pandemije, što podrazumijeva provjere zdravstvenog statusa publike i sudionika na ulazima kao i korištenje manjih prostora s ograničenim brojem sudionika.

Prošle je godine SFF održan u krajnje reduciranom online formatu zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije u Sarajevu, a Purivatra je kazao kako će ovoga puta biti iskorištena iskustva drugih sličih manifestacija poput festivala u Cannesu.

'Želimo na taj način vratiti Sarajevu barem dio kulture i filma', kazao je Purivatra.

Potvrdio je kako će u kolovozu gost SFF-a biti čuveni redatelj Wim Wenders, kojemu će biti uručena nagrada počasno Srce Sarajeva.

Uz retrospektivu njegovih filmova bit će upriličeno i njegovo predavanje mladim filmskim stručnjacima, a bit će prikazana i obnovljena verzija njegovog kultnog filma "Hotel od milijun dolara".

Uz to će biti organiziran i posebni program u okviru mreže filmskih festivala jadranske regije u koju je uključen i Zagreb.

Novina 27. SFF-a je i to što će od ove godine biti uvedena nagrada za najbolju televizijsku seriju proizvedenu i prikazanu u državama bivše Jugoslavije u protekle dvije godine, a nominirano je 16 takvih ostvarenja.

O nagradama za najbolja ostvarenja u kategoriji igranog filma odlučivat će žiri čija je predsjednica glumica Jasna Đuričić.

  • +11
  • +8

Druženje glumaca ususret 27. Sarajevo Film Festivalu

Izvor: Cropix / Autor: NERA SIMIC / CROPIX