novi datum još nije poznat

Sajam knjiga i autora – Sa(n)jam knjige u Istri odgođen je do daljnjega

  • Autor: G.R./Hina
  • Zadnja izmjena 30.11.2020 12:40
  • Objavljeno 30.11.2020 u 12:34
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maja Celija

Ovogodišnji 26. Sajam knjiga i autora - Sa(n)jam knjige u Istri odgođen je zbog odluke nacionalnog stožera Civilne zaštite o obustavljanju svih sajmova te pogoršane epidemiološke situacije u zemlji, priopćili su organizatori sajma koji se trebao održati od 5. do 13. prosinca

'Iako je ovogodišnje izdanje prilagođeno svim nedavno uvedenim epidemiološkim mjerama, svjesni rizika i odgovornosti za javno zdravlje odlučili smo održavanje Sajma prolongirati kako bismo sudionicima, ali prije svega publici, mogli pružiti ne samo sigurnost, već i užitak susreta čitatelja i čitateljica s knjigom, pisaca i spisateljica s onima kojima knjiga kao predmet nije odvojiva od autorske osobnosti i žive, razmijenjene riječi', rekla je u priopćenju za javnost direktorica sajma Magdalena Vodopija.

Vodopija vjeruje da je ova, za organizatora, teška odluka, donesena nakon što su pripremljeni i program i prodajni prostori, otisnuti katalozi i plakati, u ovom trenutku jedina moguća i sigurno najbolja.

Ustvrdivši kako je Sajam u Puli uvijek krasila ne samo interakcija autora i autorica s publikom, već i sajamsko saživljavanje s duhom i ritmom grada, što je Pulu pretvaralo u prijestolnicu knjige i mjesto u kojem se autori i autorice osjećaju kao doma, Vodopija je ustvrdila kako odgoda ne znači odustajanje već da su nespremni na kalkuliranje ili instant programe na online platformama, odabrali strpljenje, čvrsto vjerujući, kako je rekla 'da ćemo, čim situacija postane povoljna za sve, imati isti, ako ne i bolji odaziv autora, ali i da ćemo moći pružiti još veći užitak našoj publici'.

'Pula nije pala, već se sprema za trijumf u ljepšim vremenima za sve. O novom datumu održavanja sajma knjiga i autora, javnost će biti pravodobno informirana', zaključila je Magdalena Vodopija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!