ČUVENI KINGOV TRILER

Sablasna Misery seli na kazališne daske

27.09.2012 u 11:13

Bionic
Reading

Annie Wilkes, opsesivna obožavateljica pisca Paula Sheldona čiji lik pamtimo iz kultnog trilera 'Misery', zaživjet će i na kazališnim daskama u adaptaciji istoimenog romana Stephena Kinga

William Goldman, autor scenarija za film 'Misery' utemeljen na romanu Stephena Kinga, dovršio je dramski tekst za istoimenu kazališnu predstavu.

Predstava koja će na kazališnim daskama oživjeti sablasnu priču o Annie Wilkes, psihički bolesnoj obožavateljici pisca Paula Sheldona, bit će izvedena u teatru Bucks County Playhouse u Pennsylvaniji.

Kingov roman iz 1987. priča je o piscu Paulu Sheldonu, autoru bestselera o junakinji Misery Chastain koji je upravo dovršio novi roman. Prilikom vožnje u Los Angeles, zbog snježne oluje, doživljava prometnu nesreću. Spašava ga psihički bolesna Annie Wilkes, bivša medicinska sestra koja živi sama u kolibi, a iza sebe ima mračnu prošlost i seriju počinjenih ubojstava. Wilkes, koju je u filmskoj adaptaciji romana utjelovila glumica Kathy Bates i time ostvarila ulogu karijere, Sheldona tjednima muči, uzrujana činjenicom da je u novom romanu usmrtio glavnu junakinju Misery, te od njega zahtijeva da napiše novo djelo.

Za ulogu u filmu Bates je nagrađena Oscarom 1990. godine.