MEĐUNARODNI USPJEH

'S one strane' Zrinka Ogreste u kinima Beneluxa i Italije

22.12.2016 u 16:49

Bionic
Reading

Film 'S one strane' Zrinka Ogreste prikazivat će se od siječnja u okviru redovite kino distribucije u Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu i Italiji

Distributer filma za zemlje Beneluxa, gdje će se početi prikazivati 19. siječnja, je nizozemski Cinemien, dok ga u Italiji distribuira Cineclub Internazionale Distribuzione

Film će se premijerno prikazuje 23. siječnja na Alpe Adria film festivalu u Trstu, nakon čega kreće u redovito prikazivanje u kinima.

Središnji lik Ogrestinog sedmog cjelovečernjeg igranog filma je patronažna sestra Vesna Ksenija Marinković), koja je dvadeset godina ranije s djecom preselila u Zagreb, pobjegavši od događaja s kojima se u manjoj sredini više nije mogla nositi. Prošlost je sustiže u obliku telefonskih poziva koji joj unose nemir u sad već sređeni život.

Ogrestin film bio je uvršten u službeni program Berlinalea početkom ove godine, nakon čega je sudjelovao na nizu međunarodnih filmskih festivala na kojima je dobio niz nagrada.

Među ostalim, bio je nagrađen posebnim priznanjem žirija Europa Cinemas Label, a Europska filmska akademija uvrstila ga je u izbor 50 ovogodišnjih filmova koji su konkurirali za Europsku filmsku nagradu.