I OVE GODINE OVACIJE

Ronald Braus i gosti oduševili kao Festival Rovinj Art & More

03.09.2019 u 14:58

Bionic
Reading

U ambijentu otoka sv. Andrije, odnosno Crvenog otoka, ispred drevnog Kaštela, tik uz more, uz osvjetljenje koje priziva na romantiku, održano je 19. izdanje manifestacije 'Ronald Braus i gosti'

Nakon što je predstavom 'Ženski razgovori' svečano zatvoren festival Rovinj art & more, na otoku sv. Andrije održano je 19. izdanje koncerta Ronald Braus i gosti. Još jednom je rovinjski operni pjevač dokazao kako ima sluha za želje publike koja mu uzvraća jednakom mjerom, stoji u priopćenju.

Uz domaćina su nastupile pjevačice Valentina Fijačko Kobić, sopranistica i Danijela Pintarić, pjevačica i glumica kazališta Komedija, klapa Valdibora i orkestar pod vodstvom Darijana Ivezića. Posebna gošća večeri bila je proslavljena beogradska glumica Svetlana Bojković koja je publici predstavila dio svog bogatog opusa. Na programu koncerta bile su popularne arije i dueti iz opera, opereta i mjuzikla.

Budući da je Ronald Braus pokretač i novog rovinjskog festivala, bilo je logično da se te dvije priče spoje. Tako su u sklopu večeri dodijeljene i nagrade za najbolja ostvarenja festivala Rovinj art and more. Među nagrađenima na dodjeli su bile glumica Branka Cvitković, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kajić, te glumica i ravnateljica drame u Osijeku Petra Blašković. Nagrade će biti uručene i Pavici Gvozdić, Dubravki Šeparović, Josipi Bilić, Vladimiru Tintoru i Davoru Ljubiću.

  • +5
Festival Rovinj Art & More Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Foto carera

Nakon koncerta druženje je nastavljeno uz tradicionalnu slavljeničku tortu i bogat izbor vina. Nazdravljalo se uspješnoj kulturnoj ljetnoj sezoni ali su se već kovali planovi za nove suradnje, nove predstave, izložbe, revije.