OSNOVAO GA RONALD BRAUS

U sklopu novog festivala Rovinj Art & more održana prva premijera

26.07.2019 u 12:56

Bionic
Reading

U rovinjskom povijesnom kazalištu Gandusio održana je svečana premijera operete Šišmiš Johanna Straussa mlađeg u izvedbi ansambla Opere B.B.a u sklopu novog atraktivnog festivala Rovinj Art & more

Prva je to premijera u tom prostoru nakon čak 80-tak godina, prva u ovom stoljeću, te ne čudi da je ispunila kazalište do posljednjeg mjesta. U publici se nisu našli samo poznati Rovinjci, nego i njihovi gosti i turisti koji su se i ovaj put uvjerili zašto je Šišmiš nerijetko proglašavan najboljom komičnom operetom kojoj su se divili brojni umjetnici, stoji u priopćenju.

U predstavi čiju režiju potpisuje Branka Cvitković, koreografiju Dinko Bogdanić, kostimografiju Dženisa Pecotić,a scenografiju Marta Crnobrnja nastupaju Lidija Horvat Dunjko, Ronald Braus, Josipa Bilić, Marko Antolković, Siniša Galović, Zvonimir Ivanović, Nenad Tudaković, Dominik Došen, Mirna Sporiš, Dejan Jakovljević i posebno zanimljiva Branka Cvitković u ulozi Frosha. Orkestrom i solistima Opere b.b. dirigirao je Darijan Ivezić.

Ovim se događajem posebno važnim za rovinjsko kazalište, ansambl pridružuje obljetnici smrti Johanna Straussa ml . 'Premijerno izvođenje, za nas u novom prostoru, naravno da je bilo treme. No, čim smo izašli na pozornicu sve je krenulo kako treba', izjavio je debitant večeri Marko Antolković, muški sopran. 'Publika nas je pratila i podržavala od prvog takta tako da smo doista presretni i ponosni kako je sve završilo', dodala je redateljica i glumica Branka Cvitković.

U sklopu novog festivala u novom se atraktivnom rovinjskom hotelu Spirto Santo održala modnu revija hrvatskog branda Etno butik Mara, kreatorica Vesne i Marije Milković. Rovinjskoj su publici modele inspirirane hrvatskom tradicijom i baštinom, prezentirale poznate osobe iz javnog života. Tako su atraktivnom pistom koja se protezala ovim restauriranim zdanjem iz 20-ih godina 19. Stoljeća prošetali manekanka Zvončica Vucković, koreograf i plesač Dinko Bogdanić, nekadašnja manekenka a danas mezzosopranistica Katja Markotić, književnica Sanja Pilić te operni pjevač i osnivač festivala Rovinj art & more, Ronald Braus.