KRIVA JE TURSKA SAPUNICA

Ronald Braus i prijatelj uživali u čarima Istanbula

20.01.2015 u 09:36

  • +4

Ronald Braus

Izvor: tportal.hr / Autor: Privatan album

Bionic
Reading

Gledajući turske serije, operni se pjevač zaljubio u tamošnje gradove, a jedna od dugogodišnjih želja bila mu je posjetiti Istanbul, što mu se napokon i ostvarilo

Natjecatelj završenog showa 'Tvoje lice zvuči poznato' Ronalda Brausa (41) nedavno je posjetio Istanbul i već iz aviona ga oduševio svojom veličinom i impozantnošću. 'Prva večernja šetnja Taksimom uistinu ostavlja bez daha. Grad od 10 milijuna ljudi živi punim plućima 24 sata dnevno', započeo je svoju priču operni pjevač koji je u Tursku otišao s prijateljem Nikolom.

'Smješteni smo bili u malom hotelu u strogom centru okruženi povijesnim znamenitostima, a od tramvaja i metroa udaljeni svega 200 metara. S obzirom na prekrasno vrijeme, mnogo smo vremena proveli hodajući što omogućava bolje upoznavanje grada. Aja Sofija ostavlja bez daha baš kao i palača Topkapi. Mnoge džamije među kojima se ističu Sulejmanija i plava džamija svjedoče o povijesti i bogatstvu Istanbula. No makli smo se iz uobičajene turističke rute pa smo obišli i carigradski patrijarhat, ali i bugarsku crkvu koja je sva od željeza', ispričao je Braus za tportal.hr.

'Najzanimljivija je bila ekspedicija traženja Opere tj. kazališta koje se nalazi na azijskoj strani, no i u tome smo uspjeli te uživali u odličnoj 'Traviati'. Gastro priča je vrlo zanimljiva i bogata: mesne delicije s posebnim začinima, divne baklave i kolači bez kojih ne može proći dan. Zbilja smatram da nam je poznavanje nekih podataka iz turskih serija dobro došlo kod razgledavanja. Uglavnom, svaka palača i svaki kamen priča svoju priču, a ja se nadam da ću uskoro ponovno u taj biser Orijenta', zaključio je Ronald.