mozaik knjiga

Roman 'Anatomija: Priča o ljubavi' objavljen na hrvatskom

29.09.2023 u 16:13

Bionic
Reading

Roman 'Anatomija: Priča o ljubavi' jedne od najperspektivnijih mladih autorica Dane Schwartz, koji donosi ljubavnu priču, misterij o razrješavanju ubojstava i primjesu elemenata horora, objavljen je na hrvatskom, u izdanju zagrebačkog Mozaika knjiga.

"Odmah po izlasku, ovaj gotički roman koji romantiku obavija velom misterioznosti, postao je instant bestseler New York Timesa i Indieja. Osim što je osvojio vrhove lista najprodavanijih romana uvukao se pod kožu i čitateljima Goodreadsa jer su je nominirali za najbolji roman", ističe izdavač.

Radnja prati Hazel Sinnett, damu iz škotskog visokog društva čiji je životni put iscrtan još od rođenja, no ona ga želi promijeniti i postati kirurginjom te pronaći lijek za rimsku groznicu koja je prije nekoliko godina harala Edinburghom. Jack Currer siromašan je mladić koji noći provodi radeći kao kradljivac tijela, a dane kao pomoćnik u kazalištu, a jedini mu je cilj preživjeti u gradu u kojem je suviše lako umrijeti. Kada se njih dvoje slučajno susretnu životi ih odvedu u neočekivanom smjeru.

Dana Schwartz televizijska je spisateljica i kreatorica povijesnog podcasta Plemenita krv (Noble Blood), jednog od najslušanijih povijesnih podcasta današnjice.

Kao novinarka i kritičarka, pisala je za Entertainment Weekly, Marie Claire, Glamour, GQ, Cosmopolitan, Vanity Fair i druge časopise. Napisala je i knjige "And We're Off", "Choose Your Own Disaster" i "The White Man’s Guide to White Male Writers of the Western Canon".

Prijevod njezina romana "Anatomija: Priča o ljubavi" na hrvatski potpisuje Denis Brkić.